Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

05:14 23.4.2022

“Rusya Elit Birlikleri Doğuya Kaydırıyor”

Moskova batan savaş gemisinde ilk kez kayıp verdiğini açıkladı. Rusya’nın Mariupol kentindeki elit askeri birimleri Ukrayna’nın doğusuna kaydırdığı bildirildi. Rus askeri yetkilinin “Ukrayna’nın güneyinde de kontrolu ele geçirmek istiyoruz” sözlerineyse tepki geldi.

Ukraynalı yetkililer Rusya’nın Mariupol’deki elit askeri birimlerini Ukrayna’nın doğusuna kaydırdığını belirtti.

Rusya devlet televizyonu, haftalardır devam eden bombardımanın ardından enkaza dönen Mariupol’da kentin en yüksek noktası olduğu iddia edilen televizyon kulesine Moskova yanlısı Donetsk ayrılıkçılarının bayrağının çekildiğine ilişkin görüntü yayınladı.

Haberin devamı için tıklayın.

04:44 22.4.2022

Biden Yönetimi Ukrayna’ya Yardımı Arttırıyor

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya ek askeri yardım yapacaklarını açıkladı. Beyaz Saray'da konuşan Biden, "Bugün, Ukrayna'nın doğuda, Donbas bölgesinde savaşma kabiliyetini daha da arttırmak için 800 milyon dolarlık yardım yapacağımızı açıklıyorum" dedi. ABD Başkanı, yeni yardım paketinin ağır topçu sistemleri ve insansız hava araçları ile mühimmat içereceğini kaydetti.

“Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda yeni topraklar ele geçirme kampanyasına tekrar odakladığını" söyleyen Biden, bu durumun Batı’nın askeri yardımı sürdürmesini zorunlu hale getirdiğini belirtti.

Haberin devamı için tıklayın.

04:48 21.4.2022

Ukrayna'da Çatışma ve Direniş Sürüyor

Rusya’nın güneydoğusunda neredeyse Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana Rus kuşatması altındaki Mariupol’da Ukrayna birlikleri hala direniyor.

Rusya, Mariupol'daki Azovstal Çelik Fabrikası’nda direnen Ukraynalı askerlere ültimatom vermiş ve teslim olmaları için süre tanımıştı. Bu sürenin dolmasına az zaman kala Rusya’nin desteklediği ayrılıkçılar beş kişinin teslim olduğunu bildirdi. Rusya dün, hiçbir Ukraynalı savaşçının teslim olmadığını söylemişti.

Azovstal Çelik Fabrikası, Mariupol’da Ukraynalılar’ın son kalesi durumunda.

Haberin devamı için tıklayın.

04:55 19.4.2022

"Donbas Savaşı Başladı"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ülkenin doğusunda beklenen “Donbas savaşı”nın başladığını söyledi.

Görüntülü bir açıklama yayınlayan Ukrayna lideri, “Rus güçlerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbas savaşını başlattıklarını söyleyebiliriz” dedi.

Ukrayna ordusu Moskova’nın askerlerini Donbas bölgesine saldırıya hazırlanmak amacıyla başkent Kiev ve Ukrayna’nın kuzeyinden çekmesinden bu yana Rusya’dan gelecek yeni bir saldırıya hazırlanıyordu.

Haberin devamı için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG