Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

23:02 16.4.2022

Rusya’dan Mariupol İddiası

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'un kentsel bölgesini Ukrayna güçlerinden temizlediklerini ve çatışmalara sahne olan Azovstal çelik fabrikasında yalnızca birkaç savaşçının kaldığını açıkladı.

Rus haber ajansı RIA’nın internette yaptığı paylaşıma göre Savunma Bakanlığı, 16 Nisan itibariyle kuşatma altındaki liman kentinde, Ukrayna kuvvetlerinin 4 binden fazla kayıp verdiğini bildirdi.

21:41 10.4.2022

“ABD Kiev'e İhtiyaç Duyduğu Silahları Sağlayacak”


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan Amerika’nın Ukrayna’ya Rusya’ya karşı kendini savunmak için ihtiyaç duyduğu silahları sağlamaya bağlı olduğunu söyledi.

Sullivan’ın açıklamaları Rusya’nın Ukrayna’daki Rus güçlerin komutasına yeni bir general atadığının belirtilmesinin ardından ve Ukrayna’nın silah konusunda daha fazla yardım arayışında olduğu bir dönemde geldi.

Amerikalı yetkililer Rusya'nın Ukrayna'daki güçlerinin komutanlığına Aleksandr Dvornikov'u atadığını belirtiyor.

Sullivan, Amerika’nın Rusya’nın Ukrayna’da daha fazla toprak elde etmesini engellemek ve sivilleri hedef almasını önlemek için Ukrayna’ya daha fazla silah göndereceğini belirtti.

Ayrıntılar için tıklayın.

22:56 9.4.2022

İngiltere Başbakanı'ndan Kiev'de Zelenski'ye Destek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski bugün Kiev'de İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı ağırladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin Başkan Yardımcısı Andriy Sibiha Facebook'ta yaptığı açıklamada, Johnson’ın ziyaretine Zelenski ile birebir görüşerek başladığını söyledi.

İngiltere Başbakanlığı’ndan bir sözcü de Johnson'ın Zelenski ile "Ukrayna halkıyla dayanışmak için" biraraya geldiğini bildirdi.

Haberin devamı için tıklayın

21:36 3.4.2022

Zelenski: “Bu Soykırım”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rusya’yı ülkesinde soykırım yapmakla suçladı.

Zelenski’nin açıklamaları başkent Kiev yakınlarındaki Bucha’da Rus askerlerinin çekilmesinin ardından sokaklarda cansız bedenlerin bulunmasının ardından geldi.

Zelenski bu açıklamayı Amerikan CBS televizyonuna yaptı.

Kiev Çevresinde Yıkım
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Ukrayna Devlet Başkanı, “Bu soykırım. Bütün bir ulusun ve insanlarının yok edilmesi” ifadelerini kullandı.

Zelenski, “Ukrayna’nın vatandaşlarıyız ve Rus Federasyonu’nun politikasına zorlanmak istemiyoruz. Bu nedenden dolayı yok ediliyoruz” dedi.

Zelenski, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in sorumlu tutulup tutulmaması gerektiği yönündeki bir soruya “diğerlerinin de sorumluluğu var” şeklinde yanıt verdi.

Haberin ayrıntıları için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG