Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

23:23 2.4.2022

Ukrayna'ya Hava Saldırıları Sürüyor

Dün şehre giremeyen Uluslararası Kızılhaç ekipleri, bugün sivillerin bulunduğu bir konvoyu, kuşatma altındaki Mariupol limanından tahliye etmeye çalışıyor.

Rusya'nın beş haftayı geçen işgalinin ilk günlerinden bu yana kuşatma altında olan Mariupol, Moskova'nın Ukrayna'nın güneydoğu bölgesi Donbas'taki ana hedefi oldu.

Binlerce sivil, gıdaya ve içme suya erişimleri kısıtlı bir şekilde şehirde mahsur kaldı.

02:29 22.3.2022

Mariupol’de Rusya’nın ‘Teslim Ol’ Çağrısına Direniş

Mariupol’deki Ukraynalı askerlere silah bırakma çağrısı yapan Rus yetkililer direnişle karşılaştı. Kuşatma altındaki Mariupol ile ilgili olarak Moskova’dan gelen “teslim ol” çağrısına, Ukraynalı yetkililerden net bir ret yanıtı geldi.

Rusya ordusu bölgedeki halka 21 Mart, Pazartesi günü yerel saatle sabah 05.00’te teslim olma çağrısı yaparak, bölgeden ayrılmak isteyenlerin ayrılabileceği, kalmak isteyenlerin ise Rusya’nın Ukrayna’da destek verdiği ayrılıkçı grupların yöneteceği mahkemelere sevkedileceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski hükümetinden gelen yanıtta ise, Ukraynalı yetkililerin “hiçbir zaman boyun eğmeyeceği” belirtildi ve başkent Kiev, Mariupol ve Harkiv gibi büyük kentlerin işgal karşısında direniş göstermeye devam edeceğinin altı çizildi.

Haberin devamı için tıklayın.

16:05 21.3.2022

Brüksel'de "Ukrayna İçin Diplomasi" Haftası


Rus birliklerinin Ukrayna işgali dördüncü haftasına girerken, uluslararası toplumun Ukrayna için yürüttüğü diplomasinin kalbi bu hafta Brüksel'de atacak.

Hafta ortasında hem NATO, hem de Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesine ev sahipliği yapacak olan kentte, AB savunma ve dışişleri bakanları da Rusya'ya petrol ambargosu ve yeni yaptırımları görüşmek üzere toplandı.

Bu sabah Brüksel'de biraraya gelen Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkenin dışişleri bakanları, önce Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere kendi aralarında toplandı. Toplantıya, Moldova Dışişleri Bakanı Nicu Popescu da katıldı. Zirvede Ukrayna'daki son gelişmelerin yanı sıra, Fransa'nın asker çekme kararı aldığı Mali'deki AB'ye ait Takuba güçlerinin durumu da ele alınacak.

Ayrıntılar için tıklayın.

16:04 21.3.2022

Kremlin: "Ukrayna'ya Nüfuz Kullanılmalı"

Rusya, Ukrayna’yla yürütülen müzakerelerde henüz bir ilerleme sağlanmadığını belirtirken Ukrayna üzerinde etkisi olabilecek ülkeleri, Kiev’i müzakerelerde daha yapıcı bir noktaya getirmek için nüfuzlarını kullanmalarını çağırdı.

Gazetecilere açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski’nin görüşmesi için de mevcut müzakerelerde kaydadeğer bir ilerleme sağlanması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Peskov, Rusya’ya karşı uygulanacak olası bir petrol ambargosunun ABD’yi değil ama Avrupa ülkelerini sert biçimde etkileyeceğini belirtti. Peskov, bu sebeple petrol ambargosu konusunun son derece karmaşık bir konu olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden daha önce yaptığı açıklamada, ABD’nin kendi kendisine yetebilecek kapasitede olduğunu ve bu sebeple Rusya’dan petrol satın almayı durdurduğunu açıklamıştı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG