Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

16:03 21.3.2022

Ukrayna'da Yerleşim Yerleri Hedef Olmaya Devam Ediyor

Rusya, Ukrayna’da yerleşim yerlerini vurmaya devam ediyor. Ukraynalı yetkililerin açıklamalarına göre bugün başkent Kiev’in Podil bölgesinde bir yerleşim yeri ve alışveriş merkezi hedef alındı. Saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetti.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko “Şu an elimizdeki bilgilere göre bir alışveriş merkezi ve bazı evler hedef alındı” dedi.

Vurulan bölgede çıkan yangınlara itfaiye müdahale ederken bölgeye ilk yardım ekipleri gönderildi. Alışveriş merkezinde büyük bir yangının çıktığı haber veriliyor.

Son saldırıların ardından başkent Kiev'de bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Belediye Başkanı Klitschko yaptığı açıklamada bu akşam saat 8'den Çarşamba sabah saat 7'ye kadar şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Ayrıntılar için tıklayın.

15:33 21.3.2022

“Rus Askerlerinin İlerleyişi Durdu”

İngiliz istihbaratı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kuzeydoğusunda ilerleyen Rus güçlerinin durduğunu açıkladı.

Ukrayna, Rusya’nın kuşatma altındaki Mariupol kentindeki silah bırakma çağrılarını reddederken dün, Rusya Mauriupol kentinde evlerin bulunduğu Podil semtini hedef almış ve saldırılar sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereshchuk, Moskova’nın “silah bırakılırsa Mariupol halkının şehirden çıkmasına izin verileceği” teklifini reddederek “Teslim olmak, silah bırakmak söz konusu olamaz. Rus tarafını bu konuda bilgilendirdik” dedi.

Vereshchuk ayrıca, Ukrayna şehirlerinde oluşturulan insani koridorlarla, yarısı Mariupol şehrinden olmak üzere dün 7 binden fazla sivilin tahliye edildiğini, Kiev yönetiminin bugün daha fazla tahliye için 50 otobüs göndereceğini kaydetti.

İngiliz askeri istihbaratıysa, Rus kuvvetlerinin büyük kısmının Kiev’in merkezinden 25 kilometre uzakta kaldığını bildirdi.

Ayrıntılar için tıklayın.

15:30 21.3.2022

Zelenski'den 3. Dünya Savaşı Uyarısı


Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rusya Cumhurbaşkanı Putin’le müzakereye hazır olduğunu ama iki ülke arasında herhangi bir müzakere girişiminin başarısız olması halinde iki ülke arasındaki savaşın üçüncü bir Dünya Savaşı’na neden olacağını söyledi.

Zelenski bu açıklamalarını Amerikan CNN televizyonuna yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı, Putin’le müzakerelere hazır olduğunu, aslında iki yıldır hazır olduğunu kaydetti. Zelenski, müzakareler olmadan bu savaşın biteceğine inanmadığını da söyledi.

“Eğer yüzde 1 bu savaşı bitirmek için şans varsa, bu şansı değerlendirmeliyiz” diyen Zelenski, “Bunu yapmalıyız. Her gün masum inşaları kaybediyoruz” dedi.

Zelenski, “Rus güçleri bizi öldürmeye geldi. Halkımızın ve ordumuzun yüceliği sayesinde karşılık verebildik. Fakat yüceliğimiz hayatları koruyamayacak. Yani, sanırım her türlü formatı kullanmalıyız, müzakere ihtimali, Putin’le konuşma ihtimali için. Fakat bu girişimler başarısız olursa bu üçüncü bir Dünya Savaşı anlamına gelir” dedi.

Ayrıntılar için tıklayın.

15:26 21.3.2022

Kongre Üyelerinden Ukrayna’ya Askeri Yardım Çağrısı

Polonya’da incelemelerden bulunan Amerika Kongresi’nden bir grup Ukrayna’ya kendini savunmasına yardımcı olacak her türlü gereçlerin sağlanması için çağrı yaptı.

Demokrat ve Cumhuriyetçi toplam 7 Kongre üyesi Ukrayna’nın doğusundaki sığınmacıların kabul merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Ukrayna’daki savaş nedeniyle ülkeyi terkedenlerin 2 milyondan fazlası Polonya’ya gitmiş durumda.

Ayrıntılar için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG