Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

15:25 21.3.2022

Ukrayna: “Barınak Hedef Alındı”

Ukraynalı yetkililer Rusya’nın Mariupol kentinde 400 kişinin barınak olarak kullandığı okula saldırdığını açıkladı.

Bu, bir haftadan kısa süre içinde Ukraynalı yetkililerin açıkladığı, sivillerin kaldığı bir yapıya düzenlenen ikinci saldırı.

Mariupol’da Çarşamba günü 1300 sivilin kaldığı tiyatro hedef alınmıştı.

Okuldaki can kaybıyla ilgili henüz bir açıklama yok.

Ayrıntılar için tıklayın.

15:23 21.3.2022

ABD’den Bulgaristan’a Zırhlı Araç Bölüğü

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra NATO’nun doğu kanadını güçlendirme çabası kapsamında, ABD’nin Bulgaristan'daki muharebe grubuna Stryker mekanize piyade bölüğü sağlamayı kabul ettiğini açıkladı.

Petkov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile düzenlediği basın toplantısında, "ABD bir Stryker bölüğü sağlamayı kabul etti. Bu, NATO'daki tüm müttefiklerimize güçlü bir işaret" dedi.

Moskova'nın Soğuk Savaş döneminde en yakın müttefiki olan ancak bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan, ittifakın doğu kanadını güçlendirme çabasının bir parçası olarak yeni NATO birliklerine ev sahipliği yapmayı kabul etti.

Ukrayna ile sınırı olmayan ülke, NATO'nun Avrupa Müttefik Haraket Komutanlığı’nın komutasında bin askerlik kadar bir muharebe grubu kuruyor. Bu birlik yaklaşık 150 ABD piyadesini de içeriyor.

Ayrıntılar için tıklayın.

15:21 21.3.2022

Zelenski'den İsviçre’ye Çağrı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, İsviçre hükümetine tüm Rus oligarkların banka hesaplarını dondurma çağrısında bulundu.

İsviçre’nin fiili başkenti Bern'de, savaş karşıtı protestoya katılan binlerce kişiye video bağlantısıyla seslenen Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini başlatmasından bu yana İsviçre'ye verdiği destek için teşekkür etti; ancak aynı zamanda İsviçre finans sektörü hakkında net konuştu.

Zelenski Almanca’ya çevrilen konuşmasında, "Bankalarınız bu savaşı başlatanların paralarının bulunduğu yer. Bu acı bir şey. Hesaplarının dondurulması da kötülüğe karşı bir mücadele. Bunu yapabilirsiniz" dedi.

Avrupa’da yaşayan Rus oligarklara değinen Zelenski, "Ukraynalılar, şehirlerin yıkılmasının ne olduğunu hissediyorlar. Avrupa'da, güzel İsviçre kasabalarında yaşayan, şehirlerinizde mülk sahibi olan insanların emriyle yıkılıyorlar. Onları bu ayrıcalıktan mahrum etmek gerçekten iyi olurdu" diye konuştu.

Ayrıntılar için tıklayın.

15:20 21.3.2022

Ukrayna’da Rus Saldırıları Hız Kesmiyor

Rusya'nın Ukrayna’yı işgali dördüncü haftasına girerken ülkede birçok cephede çatışmalar şiddetlendi.

Kiev bölgesel yönetiminin bildirdiğine göre, başkentin kuzeybatısındaki Buça, Hostomel, Irpin ve Moshchun banliyöleri bugün ateş altındaydı.

Yönetim, başkentin 165 kilometre kuzeyinde bulunan Slavutıç şehrinin "tamamen abluka altında" olduğunu söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Vadim Denisenko bugün yaptığı açıklamada, kuşatma altındaki liman kenti Mariupol'da, Ukrayna ve Rus güçlerinin Azovstal çelik tesisinin kontrolu için çatıştığını söyledi. Denisenko televizyonda yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın en büyük metalurji tesislerinden biri fiilen yok ediliyor" dedi.

Ayrıntılar için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG