Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

15:19 21.3.2022

Ukrayna’da İnsani Kriz Büyüyor

Rusya’nın saldırısına uğrayan Ukrayna’da tüm uluslararası girişimlere rağmen kalıcı ateşkesin sağlanamaması, insani krizi her geçen gün daha da tırmandırıyor.

Birleşmiş Milletlere bağlı kuruluşlar, savaşın sürdüğü tüm ülke genelinde ve mülteci akının hızla arttığı Ukrayna’nın komşu ülkelerinde insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

BM’nin son verilerine göre, ülkeyi terk eden Ukraynalılar’ın sayısı 3 milyon 200 bin kişiyi aştı; milyonlarca kişi de ülke içinde yerlerinden edildi.

Ayrıntılar için tıklayın.

04:03 19.3.2022

Zelenski’den Rusya’yla Kapsamlı Barış Görüşmeleri Çağrısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Moskova’yla kapsamlı barış görüşmeleri çağrısında bulundu. “Artık konuşma zamanı” diyen Zelenski, bunun yapılmaması halinde Rusya’nın savaş sırasında uğradığı kayıplardan toparlanmasının nesiller süreceğini söyledi.

Zelenski Cumartesi gününün ilk saatlerinde yayınladığı videolu mesajında, Ukrayna’nın her zaman barış için çözüm önerilerinde bulunduğunu, gecikmeksizin barış ve güvenlik için anlamlı ve dürüst müzakereler istediğini vurguladı.

Haberin devamı için tıklayın.

00:38 19.3.2022

“Rus İşgalinin Ardından Patlamamış Mühimmatı Etkisizleştirmek Yıllar Sürecek”

Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Rusya’nın işgalinin ardından patlamamış mühimmatı etkisiz hale getirmenin yıllar süreceğini söyledi.

Kuşatma altındaki başkent Kiev’den Associated Press haber ajansına konuşan Monastyrsky, savaşın sona ermesinden sonra bu dev misyonu icra etmek için Batı’nın yardımına ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

Monastyrsky, “Ukrayna’ya çok yüksek sayıda mayın ve mermiler ateşlendi ve bunların büyük bir kısmı patlamadı, enkazına altında duruyorlar ve gerçek bir tehdit oluşturuyorlar. Bunları etkisiz hale getirmek aylar değil yıllar sürecek” diye konuştu.

Patlamamış Rus mühimmatına ilaveten Ukrayna askerleri de köprülere, havaalanlarına ve diğer kilit altyapı tesislerine Rus askerlerinin buraları kullanmasını engellemek için kara mayınları yerleştirdi.

Monastyrsky, “Tüm bu bölgelerden mayınları ortadan kaldıramayız dolayısıyla uluslararası ortaklarımız ve Avrupa Birliği ile ABD’deki dostlarımızdan bombardıman altında kalan tesisleri ve muharebe bölgelerini mayınlardan temizlemek için uzman ekipleri oluşturmalarını istedim” diye konuştu.

00:05 19.3.2022

Putin’den Stadyum Mitingi: “Ukrayna’da Üstün Geleceğiz”

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Moskova’da hıncahınç dolu bir futbol stadyumunda Ukrayna’yı işgali savunduğu bir miting düzenledi. Putin’in Rusya’nın Ukrayna’dan zaferle çıkma sözü verdiği konuşmasının devlet televizyonundan canlı yayını zaman zaman beklenmedik biçimde kesildi. Kremlin, kesintilerin teknik bir arızadan kaynaklandığını açıkladı.

Başkent Moskova’daki Luzhniki Stadyumu’nda hazırlanan sahnede konuşan Putin, Rus bayrakları sallayan ve “Rusya, Rusya, Rusya” şeklinde sloganlar atan on binlerce kişiye Kremlin’in Ukrayna’daki tüm hedefleri başaracağı taahhüdünde bulundu.

“Nazizm’in olmadığı bir dünya için” ve “başkanımız için” gibi sloganlarla süslenen sahnedeki konuşmasında 69 yaşındaki Putin, “Ne yapmamız, nasıl yapmamız ve bunu ne kadar bedel ödeyerek yapmamız gerektiğini biliyoruz. Tüm planlarımızı kesinlikle başaracağız” diye konuştu.

Haberin devamı için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG