Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

01:04 18.3.2022

Ukrayna’da bir ABD vatandaşı daha hayatını kaybetti

Ukrayna’nın Çernigiv kentinde bir ABD vatandaşının Rusya’nın saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi. Partnerinin tıbbi bir tedavisi için Ukrayna’da olduğu belirtilen Jim Hill’in kız kardeşi Cheryl Hill Gordon Facebook’ta yaptığı açıklamada ölüm haberini paylaştı.

Cheryl Hill Gordon, “Kardeşim Jimmy Hill Ukrayna’nın Çernigiv kentinde öldürüldü. Vurulduklarında başkalarıyla birlikte ekmek kuyruğunda bekliyordu. Cansız bedeni polis tarafından sokakta bulundu” diye yazdı.

Ukraynalı yetkililer Çarşamba günü Çernigiv kentinde ekmek kuyruğunda beklerken 10 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Çernigiv polisi ve ABD Dışişleri Bakanlığı Amerikan vatandaşının öldüğünü doğruladı ancak kimliğini açıklamadı.

Jim Hill, gazeteci ve belgesel yapımcısı Brent Renaud’un ardından Ukrayna’daki çatışmada hayatını kaybeden ikinci Amerikan vatandaşı.

Minnesota’lı olduğu ve Idaho’da yaşadığı belirtilen Hill’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Polonya’nın başkenti Varşova’daki üniversitelerde öğretim üyesi olduğu belirtiliyor.

01:03 18.3.2022

ABD Kongresi Rusya ile Ticari İlişkiyi Askıya Alıyor

Temsilciler Meclisi Rusya ve Belarus’la normal ticaret ilişkilerinin askıya alınmasını onayladı. Senato’nun da yakın zamanda ele alması beklenen tasarı, Başkan Biden’ın yaptırımlar kapsamında Rus ürünlerine daha yüksek vergi getirmesinin önünü açıyor

ABD Temsilciler Meclisi Rusya ve Belarus’la normal ticaret ilişkilerinin askıya alınmasını onayladı. Oylama, Başkan Joe Biden’ın Ukrayna işgali sebebiyle Rusya’ya yaptırımlar kapsamında Rus ürünlerine daha yüksek vergi getirmesinin önünü açıyor.

Temsilciler Meclisi 8’e karşı 424 oy gibi ezici bir çoğunlukla Rusya ile normal ticari ilişkilerin askıya alınmasını öngören ve Rusya’nın uluslararası ticarette “en çok gözetilen ülke” statüsünü iptal eden tasarıyı onayladı. Senato’nun da yakın zamanda tasarıyı ele alması bekleniyor.

Haberin devamı için tıklayın.

23:05 17.3.2022

İtalya Kültür Bakanı: “İtalya Mariupol’de Tiyatro Binasını Yeniden İnşa Etmeye Hazır”

İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, İtalyan hükümetinin Ukrayna’da Rus güçlerinin kuşatması altındaki Mariupol kentinde bombalı saldırı sonucunda harap olan bir tiyatroyu yeniden inşa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Franceschini Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Kabine, Ukrayna'ya binayı mümkün olan en kısa sürede yeniden inşa etmek için kaynak ve araçları sunma teklifimi onayladı. Her ülkenin tiyatrosu bütün insanlığa aittir" ifadelerini kullandı.

Ukrayna, tiyatronun dün Rus hava saldırısıyla vurulduğunu ve binada bombalı saldırılardan saklanan kişilerin olduğunu söyledi. Rusya ise tiyatroya saldırdığına dair açıklamaları reddetti.

Ancak Rus güçleri, dördüncü haftasına giren Ukrayna’yı işgalinde şehirleri bombaladı ve birçok sivili öldürdü.

22:53 17.3.2022

Biden Xi ile Telefonda Görüşecek

ABD Başkanı Joe Biden, yarın Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile telefon görüşmesi yapacak.

Washington, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini desteklememesi için Çin’e baskı yapıyor. Rusya’ya böylesi bir destek, Pekin ile Batılı hükümetler arasındaki uçurumu önemli ölçüde genişletebilir.

Bugün ilk olarak Beyaz Saray tarafından açıklanan telefon görüşmesi, ABD-Çin ilişkilerinde önemli bir dönemde gerçekleşecek.

İki lider arasındaki görüşme ayrıca, Ukrayna'da çok sayıda yerel gücün Moskova'nın şimdiye kadar ülkenin en büyük şehirlerinden herhangi birini ele geçirmesini engellediği bir dönemde yapılacak.

Haberin devamı için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG