Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

22:21 17.3.2022

ABD’de Rus Uranyumuna İthalat Yasağı Tasarısı

Cumhuriyetçi senatörler, ABD’nin Rus uranyumu ithal etmesini yasaklayan bir yasa tasarısı sundu.

Tasarı, Başkan Joe Biden yönetiminin Rusya’nın dünyanın birçok yerindeki enerji santrallarına teknoloji ve yakıt sağlayan nükleer enerji şirketi Rosatom’a yaptırım uygulanmasını değerlendirdiği sırada geldi.

Yönetimin petrol ve sıvılaştırılmış doğalgazın da aralarında olduğu Rusya’dan enerji ithalatı yasağına, uranyum henüz dahil değil.

Tasarıyı sunan Senatör John Barrasso, "Rus petrol, doğalgaz ve kömürünün ithalatını yasaklamak önemli bir adım olsa da son adım olmamalı’’ dedi.

Haberin devamı için tıklayın.

22:05 17.3.2022

“Ukrayna’da Savaş Suçları İşlendiğine Katılıyorum”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Başkan Joe Biden’ın Ukrayna’da savaş suçları işlendiği açıklamasına katıldığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

Blinken, Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Şahsen ben sivilleri hedef almanın savaş suçu olduğuna katılıyorum. Son üç hafta yaşanan tüm yıkımın ardından, Ruslar’ın bunun tersini yaptığı sonucuna varmayı zor görüyorum” dedi.

Amerikalı uzmanların, Ukrayna’da işlenmekte olan potansiyel savaş suçlarını belgeleme ve değerlendirme sürecinde olduğunu belirten Blinken, “Sivilleri kasten hedef almak bir savaş suçudur” ifadesini kullandı.

Haberin devamı için tıklayın.

18:49 17.3.2022

ABD’den Rusya’nın Ticaret İlişkileri Statüsünü İptal Edecek Tasarı

ABD Senatosu, Rusya'nın Daimi Normal Ticaret İlişkileri statüsünü iptal edecek tasarının Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Senato’da da oylanacağını bildirdi.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi’nden geçtikten sonra tasarının Senato’da her iki partinin de geniş desteğini alacağına inandığını söyledi. Schumer, ‘‘Meslektaşlarımla birlikte tasarının hızla geçmesinin bir yolunu bulmak için çalışacağım’’ dedi.

18:29 17.3.2022

Avrupa Konseyi Belarus’la İlişkileri Askıya Aldı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına aktif katılımı nedeniyle Belarus ile tüm ilişkileri askıya aldı.

Bakanlar Komitesi kararına göre Belarus’un, Konsey'in tüm toplantı ve faaliyetlerine katılma hakkı askıya alındı. Komiteden yapılan açıklamada, kararın, aynı zamanda Belarus'un Venedik Komisyonu dahil Avrupa Konseyi'nin kısmi anlaşmalarına katılımıyla da ilgili olduğu belirtildi.

Komite ayrıca Belarus ile tüm teknik işbirliğini durdurmaya karar verdi. Ancak Bakanlar Komitesi, Belarus sivil toplumu ve sürgündeki muhalefetle ilişkileri sürdürme ve geliştirme; bu konuda daha fazla inisiyatif alma kararı aldı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG