Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

11:10 17.3.2022

Ukrayna Savunma Bakanı: "Putin Savaş Suçlusu İlan Edilmeli"

Avrupa Parlamentosu üyelerine seslenen Ukrayna Savunma Bakanı Oleksil Reznikov, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in savaş suçlusu ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Video konferans yöntemiyle Avrupa Parlamentosu üyelerine yönelik bir konuşma yapan Reznikov, "Tüm AB Parlamentosu üyelerinden Putin'in bir savaş suçlusu ilan edilmesini talep ediyorum" dedi. Dün de ABD Başkanı Joe Biden Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin için "savaş suçlusu" ifadesini kullanmıştı.

10:42 17.3.2022

Polonya: "Ülkemize Gelen Ukraynalı Göçmen Sayısı 1,9 Milyonu Aştı"

Polonya, Rusya'nın saldırıları sonrasında kaçmak zorunda kalan 1,9 milyon Ukraynalı'nın Polonya'ya geldiğini açıkladı. Gelenlerin yüzde 31'inin kendi araçları, yüzde 23'ünün otobüsler, yüzde 21'inin yaya olarak ve yüzde 11'inin de trenlerle Polonya'ya giriş yaptıkları kaydedildi. Birleşmiş Milletler verilerine göre bugüne kadar Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kalanların sayısı 3 milyonu aştı.

10:37 17.3.2022

Ukrayna Bugün 9 İnsani Koridor Açılmasını Bekliyor

Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, bugün 9 ayrı insani koridor açılmasını beklediklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı, bu sayede aralarında Mariupol'ün de bulunduğu saldırı altındaki şehirlerden sivilleri tahliye edebilmeyi umduklarını dile getirdi.

10:33 17.3.2022

Rusya'da Kremlin Sarayı Dahil Bazı Web Sitelerine Siber Saldırı

Rus TASS haber ajansı, aralarında Kremlin Sarayı, Rusya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Aeroflot ve önde gelen bankalarından Sberbank'ın da aralarında bulunduğu bazı kurumların web sayfalarına siber saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırı nedeniyle söz konusu kurumların ve Kremlin Sarayı'nn internet sitelerine erişimlerde sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG