Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

11:17 6.2.2023

Türkiye’deki bütün spor müsabakaları iptal edildi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir” ifadelerini kullandı.

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de Instagram hesabından canlı yayın açarak, yardım çağrısında bulundu.

Depremin etkilediği Hatay’daki durumu gözyaşlarına boğularak anlatan Demirel, “Burada herkes perişan. Hatay perişan. Herkes can çekişiyor Hatay’da. Buraya lütfen ambulans yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Kim gelecekse gelsin artık. Kimseye ulaşamıyoruz. Allah rızası için yardım edin” dedi.

11:40 6.2.2023

Putin'den Taziye Mesajı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajını iletti. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Putin Erdoğan'a Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle telgraf gönderdi.
Putin’in Erdoğan'a mesajında, "Ülkenizde meydana gelen depremin yol açtığı çok sayıdaki can kaybı ve büyük yıkımlar nedeniyle derin başsağlığı dileklerimi kabul edin. Ölenlerin ailesi ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, felaket sonucu yaralananlar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim. Bu konuda gerekli yardımı sağlamaya hazırız" ifadelerine yer verildi.

12:13 6.2.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "912 Kişi Hayatını Kaybetti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde şu ana kadar yapılan tespitlere göre 2 bin 818 binanın yıkıldığını, deprem nedeniyle 912 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını söyledi. Erdoğan, hasar tespit ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini dolayısıyla kayıp sayısının ne kadar olabileceğinin şu an belli olmadığını belirtti.

12:17 6.2.2023

Dünya Sağlık Örgütü’nden Deprem Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye ve bölgede etkili olan depremle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bölgeden gelen haberler son derece kaygı verici olarak değerlendirildi. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Reuters haber ajansına yaptığı değerlendirmede “Yetkililer şu anda arama kurtarma operasyonlarına yoğunlaşacaklar. Daha sonra depremden etkilenen bölgelerdeki sağlık sisteminin desteklenmesine odaklanmak gerekecek” ifadelerini kullandı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG