Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

06:46 6.2.2023

AFAD'dan depremin ardından çağrı

AFAD depremin ardından vatandaşlara yolları bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçları için boş bırakmaları çağrısında bulundu.

Haberleşmelerin kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması çağrısında bulundu.

Paylaşılan mesajda "Hayati durumlar haricinde telefon görüşmesi yapmaktan kaçının" denildi.

06:52 6.2.2023

"İlk belirlemelere göre 76 kişi hayatını kaybetti"

AFAD depremde ilk belirlemelere göre 7 ilde 76 kişinin hayatını kaybettiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

07:06 6.2.2023

Beyaz Saray'dan depremin ardından yardım mesajı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Türkiye ve Suriye'de can kaybına yol açan depremin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

ABD'nin bugün gelen yıkıcı deprem haberlerinden derin endişe duyduğunu ifade eden Jake Sullivan, Başkan Joe Biden'ın ABD Kalkınma Ajansı (USAID) ve federal hükümetin ortaklarına depremden en çok etkilenen bölgelere yardım seçeneklerini değerlendirmeleri talimatını verdiğini belirtti.

Jake Sullivan Twitter'dan paylaştığı mesajda da her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını iletmek üzere Türk yetkililerle irtibata geçtiğini belirtti, "Durumu Türkiye ile koordinasyon içinde yakından takip etmeye devam edeceğiz" diye yazdı.

07:46 6.2.2023

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden destek mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği paylaştığı sosyal medya mesajında, "ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu, bu sabah Güneydoğu ve Orta Akdeniz bölgelerinde meydana gelen depremin neden olduğu acı can kaybı ve geniş çaplı hasar için derin üzüntülerini ifade eder. Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız" ifadesini kullandı.

Acil yardıma ihtiyacı olan Amerikalılar'ın büyükelçilik ile iletişime geçebilmeleri için telefon ve elektronik posta adresleri paylaşıldı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG