Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

06:13 14.2.2023

Kolombiya Türkiye’ye 20 Uzman ve 8 Köpek Gönderdi

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya Kızıl Haç ve Sivil Savunma personeli 20 uzman ve özel eğitimli sekiz köpekten oluşan bir ekibin Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına ve sağlık hizmetlerine destek olmak üzere başkent Bogota’dan yola çıktığını açıkladı.

11 gün boyunca deprem bölgelerindeki faaliyetlere destek verecek olan ekipte, ceset arama ve kurtarma uzmanlarının yanı sıra sağlık personeli de bulunuyor.

Haberin tamamı için tıklayınız

05:20 14.2.2023

ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Kendall Taziye Ziyaretinde Bulundu

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bugün Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek deprem felaketinin kurbanları anısına açılan taziye defterini imzalayan ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Frank Kendall’a içtenlikle teşekkür ederiz” denildi.

Bir diğer paylaşımda da “Müttefikimiz ABD’nin bu zor zamanımızdaki desteği ve dayanışması için teşekkür ederiz” ifadesine yer verildi.

05:07 14.2.2023

Yardım Gelmemesinden Şikayetçi Antakyalılar Göç Ediyor

Hatay’ın kent merkezi Antakya, 6 Şubat depreminde en ağır kayıpları yaşayan yerlerden biri. Hasarsız binanın neredeyse olmadığı Antakya'nın sakinleri ya göç yolcusu ya da devletin ilk iki gün kendilerine yardım elini uzatmadığına isyan ediyor.

Antakya, Hatay’ın kültürel zenginliğinin simgesi, tarihi kent merkezini oluşturuyordu. Ancak depremin ardından 8. günde Cumhuriyet Meydanı’ndaki manzaraya bakıldığında yaşayacak, nefes alacak bir kentten söz edilmesi pek mümkün gözükmüyor.

Kent merkezine araçla ulaşılabilmesi her köşede enkazlar veya artçılarla yıkılma riski olan ağır hasarlı binalar nedeniyle hem güç hem de zaman alıyor. Kent merkezinde depremzedeler için az sayıda çadır alanı mevcutken, kolluk güçleri, kamu personeli veya gönüllü yardımcılar ağırlıkta görünüyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda ayakta kalmayı başarabilmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli karşısındaki tarihi Hatay Büyükşehir Belediye Binası’nın çatısının çöktüğü ve ağır hasarlı olduğu görülüyor.

Yıldız Yazıcıoğlu ve Murat Karabulut'un haberi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

00:43 14.2.2023

ABD'li Yetkiliden Ermenistan Sınırının Açılmasına İlişkin Yorum

Depremin ardından insani yardım amacıyla Türkiye-Ermenistan sınırının 35 yıl aradan sonra açılmasına ilişkin ABD'den açıklama geldi. ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi (USAID) Başkanı Samantha Power sosyal medyadan paylaştığı yorumda, "İhtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için yıllardır süren düşmanlığın bir kenara konulduğunu görmek çok etkileyici" dedi.

Samantha Power, "35 yıl sonra ilk kez Ermenistan ve Türkiye arasındaki sınır kapısı yardımın depremzedelere ulaşabilmesi için açıldı. Ermenistan 100 ton yardım malzemesi ve arama-kurtarma ekibi gönderiyor" diye yazdı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG