Erişilebilirlik

Türkiye 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde


A Milli Futbol Takımı Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.
A Milli Futbol Takımı Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Türkiye grup maçlarının ardından son 16 eleme maçında Avusturya’nın karşısına çıktı. Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan maçta Türkiye Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Maçın daha ilk dakikasında Merih Demiral, topu ağlara göndererek Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. Merih Demiral maçın henüz 57. saniyesinde kullanılan korner atışından gelen topu, gole çevirmeyi başardı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarının 59. dakikasında yine Merih Demiral, yine bir korner vuruşunda topu kafayla ağlara gönderdi ve durumu 2-0 yaptı.

Avusturya’nın golü de yine bir korner atışı neticesinde gerçekleşti. Maçın 66. dakikasında Michael Gregoritsch, topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu da belirleyen golü attı.

Maç sonu futbolcular büyük bir sevinç yaşadı
Maç sonu futbolcular büyük bir sevinç yaşadı

Maç sonunda yayıncı kuruluş TRT’ye değerlendirmelerde bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, takımın ruhunu sonuna kadar yansıttıkları bir maç olduğunu söyledi. Montella, galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu, tarihi bir sonuç alındığını ve 2008’deki başarının da yakalandığını belirtti.

Montella, iyi oynayan, sahada tüm kalbi ve motivasyonuyla oynayan bir takım olduğunu, adım adım ilerlemeye devam etmek istediklerini söyledi.

Türkiye, çeyrek final maçında Hollanda’yla karşı karşıya gelecek. Maç 6 Temmuz’da Berlin’de oynanacak.

Forum

STÜDYO VOA

Almanya ile bozkurt işareti krizi – 4 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG