Erişilebilirlik

Trump ile Harris 10 Eylül’de ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek


Trump ile Harris 10 Eylül Salı akşamı ABC kanalında yayınlanacak tartışma programında karşı karşıya gelecek.
Trump ile Harris 10 Eylül Salı akşamı ABC kanalında yayınlanacak tartışma programında karşı karşıya gelecek.

ABD’de başkanlık seçimine iki aydan az süre kala, Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris ve başkan yardımcısı Tim Walz gelecek hafta rekabetin yoğun olacağı eyaletleri ziyaret edecek.

Harris Perşembe günü Kuzey Carolina’da, Cuma günü ise Pennsylvania'da olacak. Başkan yardımcısı adayı ve Minnesota Valisi Tim Walz ise Michigan ve Wisconsin’e gidecek.

Seçimle ilgili yapılan anketler, Georgia, Wisconsin ve Arizona gibi eyaletlerde yarışın başa baş geçeceğini gösteriyor.

5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminin ilk canlı televizyon tartışması da gelecek hafta yapılacak. Harris ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump 10 Eylül Salı günü Philadelphia'da ABC kanalından yerel saatle 21.00’de (TSİ 04.00) yayınlanacak tartışma programında karşı karşıya gelecek.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 21 Temmuz’da başkanlık yarışından çekilerek, yerine Kamala Harris’i aday göstermesi Demokrat Parti’ye yönelik bağışçıları yeniden harekete geçirmiş, kamuoyu yoklamalarında partiye desteğin arttığı görülmüştü.

Harris kampanyası Ağustos’ta 361 milyon dolar toplayarak Trump'a karşı açık bir nakit avantajı elde etmişti.

Trump: "Vicdansız davrananlar yargılanacak"

Bu arada, eski Başkan Donald Trump sosyal medya hesabından bir uyarı yayınlayarak, bu seçimlerde “vicdansız davrananları” hapse atmakla tehdit etti.

Trump, “Kazandığımda, hile yapanlar bu adalet ahlaksızlığının bir daha yaşanmaması için uzun süreli hapis cezalarını da içerecek şekilde, kanunun en geniş kapsamıyla yargılanacaklardır” diye yazdı.

Cumhuriyetçi başkan adayı mesajının devamında, “Lütfen dikkat edin; bu yasal risk avukatları, siyasi operatörleri, bağışçıları, yasadışı seçmenleri ve yozlaşmış seçim görevlilerini de kapsamaktadır. Vicdansız davranışlarda bulunanlar aranacak, yakalanacak ve ne yazık ki ülkemizde daha önce hiç görülmemiş düzeylerde yargılanacaktır” ifadelerini kullandı.

Dün Wisconsin’de seçim kampanyası yürüten Trump, Temmuz ayındaki suikast girişiminin ardından yeni güvenlik protokolleri nedeniyle kurşun geçirmez bir camın arkasından yaptığı konuşmada, “Harris-Biden Adalet Bakanlığı, yolsuzluklarını ifşa ettiğim için beni hapse atmaya çalışıyor, hapse girmemi istiyorlar” iddiasında bulundu.

Forum

XS
SM
MD
LG