Erişilebilirlik

Olimpiyatlar “Paris’e elveda Los Angeles’a merhaba’yı” Tom Cruise ile yaptı


Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Pazar günü Stade de France’da düzenlenen törenle sona eriyor
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Pazar günü Stade de France’da düzenlenen törenle sona eriyor

Fransa’nın başkentinde yapılan Paris 2024 Olimpiyat oyunları Pazar akşamı, iki haftadan fazla duygu ve madalya dolu mücadelelerin ardından perdeyi kapattı.

Olimpiyat açılışını ilk kez stadyum dışına taşıyarak 26 Temmuz'da Seine Nehri üzerinde yapılan ve tüm dünyada tartışma yaratan törenlerden on beş gün sonra, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Stade de France’da düzenlenen “daha klasik” bir törenle veda etti.

Paris Olimpiyatları'nda erkekler maraton yarışı
Paris Olimpiyatları'nda erkekler maraton yarışı

Açılış törenine göre daha geleneksel bir mekan ve daha az karmaşık bir güvenlik sistemi eşlik etti. Paris 2024 törenlerinin direktörü Thierry Reboul, bu son gösteri için Olimpiyatların “sevinç dalgasına katılacağımız bir gösteri olacak” dedi.

Bu akşam, Stade de France'da kapanış töreni sırasında, açılış törenini de düzenleyen Thomas Jolly tarafından, “Records/Rekorlar” adında bir gösteri hazırlandı. Sirk sanatçıları, akrobatlar ve itfaiyecilerin görev alacağı gösteride, Thomas Jolly, “Olimpiyat Oyunlarının, Antik Çağ'da kaybolmasına gönderme yapan” distopik bir gösteri sahneye koydu.

Tören, sporcuların ulusal bayraklarıyla geleneksel geçit töreniyle 2 saat 15 dakika sürdü. Törenin ilk bölümünde gelenek gereği 205 heyet, bayrak taşıyıcılarının eşliğinde stadyuma girdi. Bunu 8 bin 200 sporcu ve ekibinin katılacağı geçit töreni takip etti

Gösteri, oyunların son etkinliği olan kadınlar maratonu için madalyaların takdimi ile devam edecek ve startın 11 Ağustos Cumartesi sabahı saat 8'de başlaması planlanıyor. Bu etkinlik ilk kez oyunları sonlandırıyor.

ABD'li aktör Tom Cruise, Paris'teki Bercy Arena'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırasında artistik jimnastik kadınlar elemelerini izliyor. 28 Temmuz 2024
ABD'li aktör Tom Cruise, Paris'teki Bercy Arena'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırasında artistik jimnastik kadınlar elemelerini izliyor. 28 Temmuz 2024

Aktör Tom Cruise, 2028'de bir sonraki Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Los Angeles ile Paris arasındaki devir teslim töreni sırasında sahne aldı.

2024 Olimpiyat Oyunları kapanış töreni: 270 sanatçıya konuk yıldızlar Tom Cruise, Zaho de Sagazan ve Yseult gösterileri eşlik etti.

Gösteriler Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'ın kapanış konuşması ve Olimpiyat ateşinin söndürülmesi ile son buldu.

Olimpiyatlar “Paris’e elveda Los Angeles’a merhaba’yı” Tom Cruise ile yaptı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:16 0:00

Atletizm sahasından gösteri salonuna

Organizatörler, Atletizm müsabakalarına ev sahipliği yapan Stade de France'ı ancak son karşılaşmaların tamamlanmasının ardından Cumartesi'yi Pazar’a bağlayan gece alarak, bir atletizm sahasını gösteri salonuna dönüştürmek için hazırlıklara başladı.

Thierry Reboul, Le Parisien gazetesine bu hızlı hazırlık evresi için, “Normalde on gün süren bir sahneyi, on iki saatte bir araya getirmek zamana karşı bir yarış olacak” diye ifade etti.

Gösterinin başında, açılışta olduğu gibi yönetmen Thomas Jolly'nin liderliğindeki sanat ekibinin, 270 sanatçının 2 bin 400 m2'lik bir sahnede 1040 adet projektörle sunacağı gösteri yer alacak.

Thomas Jolly'nin “Oyunların distopyası” olarak adlandırdığı gösteride, “Olimpiyatların artık var olmayacağı, uzaydan gelen insanlar tarafından keşfedilen yeni bir dünya” sergilenecek. Bu gösteriye, break dans, tiyatro, sirk ve büyücülerin performansları eşlik edecek. Organizatörler, “Uzaya kadar yükseklik kazanmak istedik. Hikayemiz, stadyuma gelen ve Olimpiyat Oyunlarının kalıntılarını keşfedecek olan yıldızlararası bir gezginin hikayesidir. 19. yüzyılın sonunda olduğu gibi antik Olimpiyat Oyunlarını yeniden canlandırmak istedik” diye tanımlıyor.

Bir sonraki ev sahibi Amerika’dan “Hollywood” şovu

Olimpiyat geleneğine göre, her kapanış töreninde, organizatörler, meşaleyi bir sonraki ev sahibi ülkeye, Los Angeles’ta 2028 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak ABD’ye devredecek. Bu akşam, Amerika Birleşik Devletleri ekibinin hazırladığı yaklaşık 15 dakikalık bir gösteri de yer alacak. Thierry Reboul, “Gelecekteki oyunların başlatılması genellikle on iki dakikalık bir süreç. Burada biraz daha uzun olacak” dedi.

Fransızlarla ortaklaşa hazırlanan bu bölümde, Olimpiyat bayrağının iki şehir arasında geçişi ve özel bir gösteri yer alacak.

Bayrağı Los Angeles'a devretmek için Amerikalıların düzenleyeceği gösteride dünyaca ünlü yıldızların da içinde olduğu bazı önemli isimler yer alacak.

Fransız organizatörler, Holywood tarzı bir gösteri hazırlandığını belirtiyor. Beklenen yıldızlar arasında Air, Phoenix, Tom Cruise, Yseult, Angele, Zaho de Sagazan var.

İki hafta boyunca çok sayıda etkinlikte tribünlerde görülen Tom Cruise'un gösteride olacağı ve olimpiyat ateşini Fransa’dan devralacağı belirtiliyor. Ünlü sanatçı, Nisan ayının sonunda, Olimpiyat halkalarını hatırlatan beyaz bayrakla bir motosikletin üzerinde görülmüştü.

Ayrıca, Amerikan kanalı NBC'nin danışmanı ve Olimpiyat tribünlerinin vazgeçilmezi olan rapçi Snoop Dogg, rock grubu Red Hot Chili Peppers ve şarkıcı Billie Eilish’in varlığı da Amerikan medyasında yazıldı. Beyonce’nin de katılacağı yolunda bazı kulisler dile getirilse de bu bilgi doğrulanmadı.

Forum

STÜDYO VOA

Philadelphia’da beklenen buluşma: “Harris ve Trump ilk kez karşı karşıya geliyor” - 9 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG