Erişilebilirlik

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Olimpiyat dördüncüsü oldu


Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez olimpiyatlarda dördüncü oldu.
Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez olimpiyatlarda dördüncü oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, bronz madalya karşılaşmasında, Brezilya'ya 3-1 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımı, madalya alamadı. Olimpiyat tarihinde ilk kez bir ekip yarışında final oynama başarısını gösteren “Filenin Sultanları” olimpiyatları dördüncü olarak tamamladı ve Paris 2024’ten madalya alamadan ayrıldı.

Kadınlar A Milli Takım Teknik Direktörü Daniele Santarelli, “Çok üzgünüm Türkiye’ye geri dönünce madalyayı taraftarlarla kutlamak isterdim. Ama Türkiye bizimle gurur duyabilir” dedi.

Paris South Arena’da oynana bronz madalya maçında, ilk setlerde, her iki ekip de güçleri birbirine yakın bir maç sergiledi.

Çekişmeli geçen ilk sette 20-20 eşitliği sağlayan Brezilya takımı, iyi oyununu set sonuna kadar sürdürerek ilk seti, 25-21 önde bitirdi. İkinci sette yeniden 20-20 eşitliği sağlayan her iki takım da çekişmeli bir maç sergilemeye devam etti. Ancak Brezilya birbiri ardına elde ettiği sayılarla, ikinci seti de 27-25 aldı.

Üçüncü sete yine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı, ancak 15-15 beraberlikten sonra bu sefer Türkiye avantaj elde etti. Seti sonuna kadar farklı götürmeyi başaran Kadın Milli Voleybol takımı üçüncü seti 25-22 kazanınca skor da 2-1’e yükseldi.

Ancak dördüncü set ortalarına doğru avantaj Brezilya takımına geçti. Avantajını koruyamayan milli takım dördüncü seti 25-15, maçı da 3-1 kaybetti.

Maçı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer millilerin maçını salondan izledi.

Maç sonrası kadın voleybolcular gazetecilere konuşmadan salonu terk ederken Milli Takım antrenörü İtalyan Daniele Santarelli, Türkiye’ye madalya götüremedikleri için üzgün olduklarını söyledi ve “Her ne kadar üzgün olsam da, gerçekten burada olduğumuzu gösterdik, bu da iyi yanı” dedi.

Açık arayla kaybedilen “dördüncü set için gerçekten üzgünüm” diyen Santarelli, “Çünkü gerekten iyi bir voleybol oynadık. Brezilya, çok inanılmaz oyunculara sahip. Dünyanın en iyi takımlarından birisi Brezilya, bu tür yarışmalara hazır bir takım” ifadelerini kullandı.

Danielle Santarelli
Danielle Santarelli

Oyuncularının Temmuz ayında sakatlandığına dikkat çeken Santarelli, “Bugün bizim için iyi bir dersti. Sanırım bugün mutlu olmalıyız. Çünkü dünyanın en iyi ekiplerinden birisiyiz. Bu maçı yeniden izleyerek hataların ne olduğunu görmeliyiz. Sanırım burası benim için ve oyuncular için çok iyi bir ders. Bundan sonraki karşılaşmalara hazır olmak için çok çalışacağız. Oyuncularımla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Olimpiyat tarihinde ilk kez bir ekip finalde oynadı

“Oyuncularımla gurur duyuyorum. Temmuz’da olanlar, problemler birbiri ardına geldi. Bu benim ve pek çok oyuncum için ilk olimpiyat oyunuydu. Şu an için çok önemli bir adım. Bu adımlar gelecek için, benim için, oyuncular için önemli. İtalya ve Brezilya ile yapılan maçlar dev bir tecrübe, ders. Oyuncularımla bir ay daha kalabilmeyi isterdim. Çünkü inanın bana çok geliştirdik kendimizi. Dünyanın en büyükleriyle nasıl oynayabileceklerini öğrenmeleri önemli bizim için” diyen Santarelli kendisinin “relax” olmayacağını ancak “oyuncularının dinlenmeyi hak ettiğini belirtti ve “Hem ruhen, hem de fiziki olarak çok zorlandılar, çok çalıştılar. Bugün ellerinden geleni yaptılar. Kısa bir tatili hak ettiler” dedi.

“Umarım oyuncularım benimle gurur duydular”

Santarelli, gazetecilerin, “Bazı yerleri farklı yapmalıydım dediniz mi?” sorusuna ise, “Bunu şimdi söylemenin iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendi limitlerime, pozitif ya da negatif taraflarımla, bana göre doğru olanı iyi olanı yaptım. Oyuncularıma, ‘pişmanlıklarımız olmadan, ama kendi limitlerimizle bitirmeliyiz’ dedim. Umarım oyuncularım benimle gurur duydular. Ben onlarla gurur duydum çünkü” yanıtını verdi.

Santarelli, son olarak “Ekibimi ve Türkiye’yi çok seviyorum. Bana yardım etmek isteyen destek olan pek çok mesaj aldım. Hiç bu kadar mesaj almamıştım. İnsanlar bana yakın davranıyorlar desteklemek istiyorlar. Olimpiyatlar inanılmaz bir deneyim. Karşılaşmalarımızda oyuncularımın kendilerini aşıp daha fazlasını yaptığını gördüm. Herkes daha fazlasını yapmak istedi. Bir rüya gibiydi. Kendi içinde bile olmayan bir şeyi vermeye çalıştılar. Pişmanlıklarımız yok, verebileceğimizin en iyisini verdik. Çünkü bu spora çok saygı duyuyoruz. Diğer takımlara da saygı duyuyoruz. Burası en iyilerin geldiği yer. Bu olimpiyat oyunları, tüm zamanların en yüksek seviyesindeydi. Gelecekte daha da zor olarak. Bütün bunlara hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Forum

STÜDYO VOA

Philadelphia’da beklenen buluşma: “Harris ve Trump ilk kez karşı karşıya geliyor” - 9 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG