Erişilebilirlik

Olimpiyatlarda Biles, Marchand ve McIntosh zaferi, Türkiye takımında madalya heyecanı


Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan bir kare
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan bir kare

Fransa’nın başkenti Paris’te 26 Temmuz’da yapılan açılış töreninden sonra başlayan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 6’ncı gün geride kaldı. İlk haftaya, olimpiyat rekoru kırarak üst üste üç altın madalya kazanan Fransız milli yüzücü Leon Marchand ile Amerikalı efsane jimnastikçi Simone Biles damga vurdu.

Team Türkiye ekibinden ise okçuluk ve atıcılık takım yarışlarında ilk madalya geldi.

Boks kadınlar sıralama maçlarında üç kadın boksçu, Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu ve Hatice Akbaş da başarıyla madalya yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Türkiye madalya sıralamasında şimdilik 35’inci sırada yer alıyor.

Paris'teki La Defense Arena'da gerçekleştirilen yüzme yarışlarında, dün erkekler 200 metre kurbağalama finalleri yapıldı. Fransız yüzücü Leon Marchand, 2.05.85'le Tokyo 2020'de Avustralyalı Zac Stubblety-Cook'a (2.06.38) ait olimpiyat rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Leon Marchand, 200 metre kelebek ve 400 metre karışıkta da olimpiyat rekoru kırmıştı. Bu disiplinde Avustralyalı Zac Stubblety-Cook 2.06.79'la gümüş, Hollandalı Caspar Corbeau 2.07.90'la bronz madalya elde etti.

Kadınlar jimnastik bireysel genel tasnif finalinde altın madalya Simone Biles’ın oldu. İlk üç harekette Brezilyalı Rebeca Andrade ile başa baş giden Biles, yer hareketlerinde gösterdiği performansla kariyerinin dokuzuncu Olimpiyat altınını kazandı. Güney Amerika kıtasına tarihinin ilk altın madalyasını getirmek için yarışan Rebeca Andrade gümüş, Tokyo 2020’nin şampiyonu Sunisa Lee bronz madalya kazandı.

Kadınlar 200 metre kelebek mücadelesini 2.03.03’lük derecesiyle, olimpiyat rekoru kıran Kanadalı Summer McIntosh kazandı. Amerikalı Regan Smith gümüş, son Olimpiyat şampiyonu Yufei Zhang bronz madalyanın sahibi oldu. Paris 2024’te 400 metre bireysel karışık yarışında da altın madalya kazanan Macintosh, Leon Marchand’dan sonra Paris 2024’te birden fazla bireysel madalya alan ikinci yüzücü oldu.

Elemelerinde büyük sürprizler yaşanan erkekler 200 metre sırtüstü finalinde şampiyon Macar Hubert Kos oldu. Yunan Apostolos Christou ikinci, İsviçreli Roman Mityukov üçündü geldi.

Kadınlar 4x200 yüzme yarışını ilk turlardan beri önde götüren Avusturalya son turda Titmus’un performansıyla olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Amerika ve Çin’in çekişmeli geçen ikincilik yarışında gümüş madalyayı kazanan Amerikalı yüzücü oldu; Çinli yüzücü bronz madalya aldı.

Çift Erkekler çeyrek finalinde Taylor Fritz-Tommy Paul ikilisine Daniel Evans ile birlikte 6-2 ve 6-4 mağlup olan Andy Murray, tenis kariyerine son noktayı koydu.


Kadın Milli Voleybol Takımı'nda 4 Ağustos hazırlığı

Olimpiyatlarda altın madalyayı hedefleyen Kadınlar Türk Milli Voleybol Takımı, C Grubu ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Filenin Sultanları olarak anılan ekibin yıldız oyuncularından Melissa Vargas 31 sayılık performansıyla öne çıkarken, İlkin Aydın ve Zehra Güneş sakatlıktan sonra ilk 6 için çıktıkları ilk maçta önemli bir performans sergiledi.

Çeyrek finale kalmayı garantileyen Kadın Voleybol Milli Takımı, 4 Ağustos’ta zorlu rakibi İtalya ile karşılaşacak.

Boksta Fenerbahçe’den üç kadın madalya yolunda

Tokyo Olimpiyat Oyunları şampiyonu, milli boksör Busenaz Sürmeneli, kadınlar 66 kg son 16 turunda Polonyalı rakibi Aneta Rygielska'yı 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kg son 16 turunda Meksika'dan Fatima Herrera'yı 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Olimpiyatlara ilk kez katıldığı halde madalya yolunda hızla ilerleyen milli boksçu Hatice Akbaş da, kadınlar 54 kg’da Moğol rakibi Enkhjargal Munguntsetseg'ı 5-0 yenerek yarı finale yükseldi. Akbaş, yarı finalde en az bronz madalya kazanmayı garantiledi.

Bayrakların Ötesinde: Tutku Oyunu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:25:38 0:00


Okçulukta altın iddiası

Paris 2024 okçuluk takım yarışmasında, Bronz madalya kazanan olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’un yanı sıra, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’in maçları da devam ediyor.

Milli okçu Berkim Tümer, erkekler bireysel ilk turunda Meksika'dan Carlos Rojas'ı 6-4 yenerek son 32 turuna yükseldi. Tümer, erkekler son 32 turunda Hollanda'dan Steve Wijler'ı 6-2 yenerek son 16 turuna geçti.

Abdullah Yıldırmış, erkekler bireysel ilk tur mücadelesinde ABD'den Brady Ellison'a 6-2 mağlup olarak oyunlara veda etti.

Olimpiyatlarda yarışan tek kadın milli okçu Elif Berra Gökkır da, kadınlar bireysel ilk turunda Malezyalı rakibi Nurul Azreena Fazil’ı 6-0; son 32 turunda da İranlı rakibi Mobina Fallah’ı 6-0 yenerek son 16 turuna kaldı. Sporcu bugün, son 16 turunda Japonya'dan Satsuki Noda ile karşılaşacak.

Japonya’yı elemeleri halinde çeyrek finaldeki rakibi ABD–Özbekistan maçının galibiyle karşılaşacak olan Okçuluk karma takımı, finale kalması halinde, 16.43’te altın madalya karşılaşmasına katılacak.

Çin, altın madalya sıralamasında birinci

Oyunlarda, 11 altın madalya ile Çin birinci sırada, 9 altın ile ABD ikinci, 8 altın ile Fransa üçüncü sırada yer alıyor.

Olimpiyatların altıncı gününde Türkiye ise toplam madalya sayısına göre bir gümüş ve bir bronz madalya ile 35’inci sırada yer aldı.

Oyunların altıncı gününde iki altın ve üç bronz madalya kazanan Çin, ilk basamaktaki yerini korudu.

ABD ise günün en büyük atılımını yapan ülke oldu. Önceki gün beş altın, 13 gümüş, 12 bronz madalyayla yedinci sırada bulunan ABD, dün kazandığı dört altın, iki gümüş ve bir bronzla ülkeler sıralamasında ikinciliğe yükseldi. ABD toplam madalya sayısını da 37'ye yükselterek, en fazla madalya kazanan ülke konumunu korudu.

Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Fransa günü bir gümüş madalyayla tamamladı. Sekiz altın, 11 gümüş, sekiz de bronz madalya kazanan Fransa üçüncü sırada.

Oyunların dördüncü gününü lider tamamlayan Japonya ise, iki günde dört basamak birden gerileyerek beşinci sırada kendisine yer buldu.

Kazandığı 18 madalyanın 11'ini yüzme branşında elde eden Avustralya, sekiz altın, altı gümüş, dört bronzla dördüncü sırada.

Oyunlarda altı gün sonunda 50 ülke madalya kazanırken, Türkiye okçulukta bronz, atıcılıkta da gümüş madalya alarak listede Yunanistan, İsrail, Kosova, Meksika ve Ukrayna'yla birlikte 35. sırada bulunuyor.

Altın madalya sıralamasında ilk 10’a giren ülkeler:

Çin: 11 altın (toplam 24)
ABD: 9 altın (toplam 37)
Fransa: 8 altın (toplam 27)
Avustralya: 8 altın (toplam 18)
Japonya: 8 altın (toplam 16)
Britanya: 6 altın (toplam 20)
Güney Kore: 6 altın (toplam 12)
İtalya: 5 altın (toplam 16)
Kanada: 3 altın (toplam 8)
Almanya: 2 altın (toplam 6)

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG