Erişilebilirlik

Türkiye’ye gümüş madalya getiren Yusuf Dikeç dünya gündeminde


30 Temmuz 2024 - Milli atıcı, olimpiyat ikincisi Yusuf Dikeç’in efsane pozu sosyal medyayı salladı.
30 Temmuz 2024 - Milli atıcı, olimpiyat ikincisi Yusuf Dikeç’in efsane pozu sosyal medyayı salladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, atıcılık alanında aldıkları ilk madalya ile adlarını Türk spor tarihine yazdırdı.

30 Temmuz 2024 - Milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç
30 Temmuz 2024 - Milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç

Milli atıcı, olimpiyat ikincisi Yusuf Dikeç’in atış sırasında kameralara yansıyan efsane pozu ise sosyal medyayı salladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda atıcılık dalında Türkiye’ye ilk madalyasını kazandıran Milli Atıcı Yusuf Dikeç, müsabakalar sırasındaki rahatlığı ile dikkat çekti.

Dikeç’in eli cebinde, hiçbir ekipmanı olmadan atış yaptığını gösteren fotoğraf, son 24 saatte olimpiyatlarla ilgili X’te “en çok etkileşim alan” paylaşım oldu.

Paris Olimpiyatları’nda Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Milli Atıcı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç’in kulaklık bile takmadan ekipmansız bir şekilde sahneye çıkması sosyal medyada dünya gündemine oturdu.

Gümüş madalya kazanan 51 yaşındaki milli sporcu Yusuf Dikeç, pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından Batman ya da Superman’e benzetildi.

Bir kullanıcının, “Türkiye, özel lens, göz kapağı veya kulak koruması olmayan 51 yaşındaki bir adamı gönderdi ve gümüş madalya kazandı” paylaşımını, X’in sahibi Elon Musk da, “Nice” yani “Hoş” diyerek yorumladı.

Eurosport ise Yusuf Dikeç’i James Bond’a benzettiği paylaşımında, Bond’un efsane klişesini kullanarak, “Benim adım Dikeç, Yusuf Dikeç” ifadelerini kullandı.

Sharpfootball adlı paylaşımcı da “Çılgın aura. 51 yaşındaki Türk Yusuf Dikec, özel lensler ya da kask olmadan olimpiyatlara çıktı…eli cebinde ve iki gözü açık...ve rahat bir şekilde gümüş madalyayı evine götürüyor” dedi.

Türk Olimpiyat tarihine de geçti

Daha önce katıldığı dört Olimpiyat’ta madalya alamayan Dikeç, hedefine Paris 2024'te ulaştı.

Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, atıcılık alanında aldıkları ilk madalya ile adlarını Türk spor tarihine de yazdırdı.

30 Temmuz 2024 - Milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç
30 Temmuz 2024 - Milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç


Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde gerçekleştirilen 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinin finalinde Damir Mikec ve Zorana Arunovic'in yer aldığı Sırbistan ile karşılaşan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, son ana kadar çekişmeli bir yarış sergiledi.

Ancak son atışlarda 16-14 kaybeden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, gümüş madalya kazandı.

Olimpiyat madalyasını koleksiyonuna ekleyen tecrübeli atıcının kariyerinde iki dünya ve beş Avrupa şampiyonluğu madalyası da bulunuyor.

Forum

STÜDYO VOA

Trump’a ikinci suikast girişimi – 16 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG