New York’un en kalabalık noktalarından biri olan Times Meydanı’ndaki polis yoğunluğu göze çarpıyor. Neon ışıkları ve sokak sanatçılarıyla dolu meydan, kente gelen turistler için bir çok popüler bir uğrak noktası. Bu da meydanı bir hedef haline getirebilir.
Şehri ziyarete gelen Lee Hedrick, “Kendimi son derece güvende hissediyorum. Metroda ve her köşede güvenlik var. Havalimanına vardığımızda da güvenlik yoğundu. Bu nedenle New York’ta kendimi güvende hissediyorum” diye konuştu.
New York sakini olan Joe Bavuso ise, “Az da olsa bu konuyu düşünüyorum. Ama bu tamamen şansa kalmış bir durum. Belli bir zamanda, belli bir noktada olup korkunç bir terör saldırısının kurbanı olma olasılığı, kabullenmemiz gereken bir gerçek. Ancak günlük yaşamımızı ve olaylarla ilgili haberlere göre kısıtlayamayız” diyerek terör saldırılarını düşünerek yaşam kararları vermenin akla yatkın olmadığını düşündüğünü belirtti.
İsviçre’den gelen iki turist de benzer düşüncelere sahip. İki yabancı ziyaretçi 11 Eylül’den sonra New York’un, Avrupa kentleriyle karşılaştırıldığında teröre karşı daha fazla hazırlıklı olduğunu düşünüyor.
Cenevreli Laurent Critten, "Beyrut ve Fransa’da olanlardan sonra New York hedef olabilir. Ama bence 11 Eylül’den sonra New York hazırlıklı. Korkmuyorum. Güven duyuyorum. Geziyorum. Hayatımdan memnunum” diye konuşurken Pauline Cressier de benzer düşüncelere sahip. O da kendini New York’ta, Cenevre’ye oranla daha güvende hissettiğini, New York’un risklerden haberdar olduğunu, halkı ve turistleri koruyacağına inandığını söylüyor.
Amerika’da yerel halk da turistlerin güvenlik risklerinin bilincinde olduğu ve günlük yaşamlarını sınırlama yoluna gitmediği görülüyor.