Erişilebilirlik

New York’ta yasa dışı marihuana satışı yapan bin dükkâna kilit vuruldu


New York genelinde bin kadar dükkana kilit vuruldu.
New York genelinde bin kadar dükkana kilit vuruldu.

New York’ta bir süredir devam eden “Asma Kilit Operasyonu”nda, yasa dışı marihuana satışı yapan en az bin dükkan kapatıldı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, Temmuz ayı sonu itibarıyla kentte düzenlenen operasyonların ardından mühürlenen dükkân sayısının 779’a ulaştığını, Vali Kathy Hochul ise eyalet genelinde halen devam eden operasyonlarda kapatılan dükkân sayısının bini aştığını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Adams, kent genelinde düzenledikleri operasyonlarda şimdiye kadar 41 milyon dolar değerinde yasadışı marihuana ele geçirildiğini, dükkân sahiplerine 65 milyon dolar para cezası verildiğini ve tamamına kilit vurulduğunu açıkladı.

Adams, Asma Kilit Operasyonu'nun başlatılmasından bu yana geçen üç ay içinde yüzlerce yasadışı marihuana satan dükkanı mühürlediklerini, sayıların her geçen gün artmaya devam ettiğini belirtti.

New York Belediye Başkanı Eric Adams konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
New York Belediye Başkanı Eric Adams konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cuma günü düzenlenen operasyonda şimdiye kadar yakalanmış en büyük miktar ele geçirildi

Yetkililer, New York’ta güvenlik güçlerinin yasa dışı marihuana satan dükkanlara yönelik operasyonlarının Ağustos ayında da devam edeceğini, dün kentin Queens bölgesinde Astoria semtindeki bir depoya düzenlenen operasyonda, yaklaşık 5 milyon dolarlık yasa dışı marihuana ele geçirildiğini, yakalanan kişilerin dükkanlara yasadışı ürün sağladığı açıkladı.

Ele geçen miktarın kentte yapılan yasa dışı marihuana operasyonlarında şimdiye kadar ele geçen en büyük miktar olduğu kaydedildi.

Piyasa değeri 5 milyon dolar olan marihuana ele geçirildi.
Piyasa değeri 5 milyon dolar olan marihuana ele geçirildi.

Yasal marihuana satışları kontrol dışına çıktı

New York'ta, 2021 yılında keyif amaçlı marihuana dükkanlarının yasallaşmasından bu yana yasal satış için ruhsat alan dükkanlardan bazıları, sattıkları yasal marihuana yanına vergisiz ve kayıt dışı elde ettikleri ürünleri de eklemeye başladı.

Yasal Marihuana endüstrisi, New York’ta kontrol dışına çıkmaya başladı. Yasadışı marihuana satan dükkanlar çoğaldı ve ruhsatlı satış mağazalarının sayısını önemli bir farkla geride bıraktı. Kent genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin civarında ruhsatsız marihuana dükkânı olduğu tahmin ediliyor.

Yasadışı marihuana dükkanlarıyla ilgili önemli bir sorunun da kayıtışı olmalarının dışında genellikle tüketiciler için sağlık riskleri oluşturabilecek ürünleri satmaları olduğu belirtiliyor. Raporlar, buralarda satılan bazı ürünlerin yasal olarak düzenlenmiş esrar ürünlerinden önemli ölçüde daha güçlü olabileceğini, bazen on kata kadar daha güçlü olabileceği ve zararlı kimyasallar içerdiği belirtiliyor.

Forum

STÜDYO VOA

Philadelphia’da beklenen buluşma: “Harris ve Trump ilk kez karşı karşıya geliyor” - 9 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG