Erişilebilirlik

New York Maratonu’na 125 Ülkeden 52 Bin Kişi Katıldı


New York Maratonu’na 125 Ülkeden 52 Bin Kişi Katıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

Dünyanın en ünlü maratonu, New York Limanı'nda bulunan Staten Island mahallesinde başladı ve New York’un 5 bölgesinden geçerek Central Park’ta sona erdi.

Her yıl olduğu gibi bu sene de profesyonel maraton koşucularının dışında amatör hatta ilk kez maratona katılan koşucular da New York Maratonu’nun amatör ruhunu yaşattı.

Değişik sivil toplum örgütleri yararına maratona katılan ünlüler arasında Joana Tucker, Luke Kirby, Amy Robach gibi Hollywood yıldızları da bulunuyordu.

Profesyonel koşuculardan erkeklerde Kenyalı Geoffrey Kamworor kadınlarda ise yine Kenya’dan Joyciline Jepkosgei yarışı birincilikle tamamladı.

Kamworor 2 saat 8 dakika 13 saniyede bitiş çizgisini göğüsledi.

Jepkosgei ise sürpriz yaparak bu maratonda 4 şampiyonluğu bulunan Mary Keitany'ı geride bırakarak 2 saat 22 dakika 38 saniyelik derecesiyle birinci oldu.

Her yıl olduğu gibi maraton için yine yoğun güvenlik önlemleri alındı.

New York polisi, özel timler, K-9 ekipleri koşucuları korumak için kentin dört bir yanında ve metro istasyonlarında görev yaptı.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde helikopterler ve insansız hava araçları da gökyüzünden destek sağladı.

Bomba imha ekipleri de her ihtimale karşı görev başındaydı.

Kasım ayı ve mevsim ortalamalarının üzerindeki hava sıcaklığı katılımcıların bu zorlu yarışı bitirmeleri için önceki senelere oranla daha iyi bir ortam hazırladı.

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG