Erişilebilirlik

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu Ankara’da sürpriz bir görüşme yaptı


Son yerel seçimlerde rakip iki İstanbul adayı Kurum ve İmamoğlu, yerel seçimlerin ardından ilk kez Bakanlık’ta bir araya geldi.
Son yerel seçimlerde rakip iki İstanbul adayı Kurum ve İmamoğlu, yerel seçimlerin ardından ilk kez Bakanlık’ta bir araya geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara’da görüştü. Her iki tarafın ofisinden de daha önceden duyurulmayan görüşmenin yaklaşık 1,5 saat sürdüğü belirtildi.

Son yerel seçimlerde rakip iki İstanbul adayı Kurum ve İmamoğlu, yerel seçimlerin ardından ilk kez Bakanlık’ta bir araya geldi. Görüşme sonrası Bakan Kurum sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu bakanlığımızda kabul ettik. Bakanlık olarak çok önemsediğimiz İstanbul’umuzun depreme hazırlığı kapsamında kentsel dönüşüm ile İstanbul ve Boğaz’ın doğal zenginliğinin korunması konularında görüş alışverişinde bulunduk. Yerel yönetimlerle istişarelerimiz devam edecek.”

Görüşmeye ilişkin İBB Başkanı İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile İstanbul’un, bakanlığın görev alanındaki konuları üzerine yararlı ve verimli bir görüşme yaptık” dedi.

VOA Türkçe’nin edindiği bilgiye göre, görüşme talebi İBB Başkanı İmamoğlu’ndan geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İBB adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 51,14 oyla yeniden başkan seçilmiş, AK Parti’nin adayı Murat Kurum’un oy oranı ise yüzde 39,59’da kalmıştı.

İstanbul seçimlerini İmamoğlu’nun kazanmasından sonra Murat Kurum 2 Temmuz 2024 tarihinde yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanmıştı.

Forum

STÜDYO VOA

Trump’a ikinci suikast girişimi – 16 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG