Erişilebilirlik

Küba, dört Rus savaş gemisinin Havana'ya geleceğini açıkladı


Rus donanmasına ait Amiral Gorshkov fırkateyni Küba'nın Havana limanında- 24 Haziran 2019. (ARŞİV)
Rus donanmasına ait Amiral Gorshkov fırkateyni Küba'nın Havana limanında- 24 Haziran 2019. (ARŞİV)

Aralarında nükleer güçle çalışan bir denizaltının da bulunduğu dört Rus savaş gemisi önümüzdeki hafta Havana'ya gidiyor.

Rus savaş gemilerinin askeri bir tatbikat için Karayipler’e gitmesi bekleniyordu.

Küba Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Rus gemilerinin Havana’da demirleyecek olmasının nedeni "tarihi dostane ilişkiler."

Amerikalı yetkililere göre Karayipler’deki tatbikat, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteğe Rusya'nın bir misillemesi.

Küba Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gemilerin 12 Haziran ile 17 Haziran tarihleri arasında Havana'da bulunacağı belirtilirken, gemilerin hiçbirinin nükleer silah taşımayacağı ve varlıklarının “bölge için bir tehdit oluşturmadığı” ifade edildi.

Duyuru, ABD'li yetkililerin Washington'un askeri bir tatbikat için Karayiplere gelmesi beklenen Rus savaş gemilerini ve uçaklarını izlediğini açıklamasından bir gün sonra geldi.

Küba Dışişleri Bakanlığı söz konusu dört Rus gemisinin Gorshkov fırkateyni, nükleer güçle çalışan Kazan denizaltısı, Pashin petrol tankeri ve Nikolai Chiker kurtarma römorkörü olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, filonun Havana limanına varışı sırasında, gemilerden birinden ulusa selam olarak 21 salvo atılacağını ve Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir topçu bataryasının da buna karşılık vereceğini söyledi.

Forum

STÜDYO VOA

Biden mı Trump mı? - 28 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG