Erişilebilirlik

IŞİD Bağdat’ı Kana Buladı: 215 Ölü


Iraklı yetkililere göre ülkenin başkenti Bağdat’ta yapılan saldırıda 215 kişi yaşamını yitirdi. Bu, 2003'ten buyana Irak'taki en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Bağdat’ın en işlek bölgesindeki alışveriş merkezi yakınlarında meydana gelen saldırıyı IŞİD üstlendi. Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Kerada bölgesini hedef alan saldırı, Cumartesi gecesi geç saatlerde, kalabalıkların iftar sonrası sahura kadar sokaklarda dolaştığı sırada gerçekleşti.

Ramazan’ın son günlerinde yaşanan saldırıda ölenler arasında çocukların da olduğu bildiriliyor.

Yetkililer, saldırıda en az 192 kişinin de yaralandığını belirtti.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi saatler sonra patlama bölgesini ziyaret etti. El Abadi, Bağdat ve çevresinde sıkı güvenlik önlemlerinin alınması talimatını verdi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, “İnsan hayatına karşı hiçbir saygı göstermeyen bu saldırı karşısında dehşet içindeyiz” diyerek açıklamada bulundu.

Amerika Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Ned Price da, Amerika’nın IŞİD’e karşı mücadelede Irak ile olan işbirliğinin devam ettiğini söyledi. Sözcü, “Bu saldırılar sadece Irak ordusuna, IŞİD ile mücadelelerinde, daha da güçlü bir şekilde yardım etmemizi sağlıyor” diye konuştu.

Bağdat’ı hedef alan son yılların en büyük saldırısı, Irak hükümet güçlerinin Felluce’yi IŞİD militanlarınının elinden aldıktan günler sonra yaşandı.

Kentin doğusunda yaşanan bir başka saldırıda ise en az bir kişi öldü çok sayıda kişi yaralandı. İkinci saldırıyı üstlenen olmadı.

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG