Erişilebilirlik

İsrail Güney Lübnan'da hava saldırıları düzenliyor 


İsrail'in hava saldırısı sonrasında Lübnan'ın güneyinde dumanların yükseldiği görüldü.
İsrail'in hava saldırısı sonrasında Lübnan'ın güneyinde dumanların yükseldiği görüldü.

İsrail ordusu Perşembe günü, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, Doueir kasabasındaki saldırılardan birinde bir evin tahrip edildiğini ancak herhangi bir can kaybı bildirilmediğini kaydetti.

İsrail ordusu ayrıca, aylardır Hamas militanlarıyla mücadele ettiği Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde de saldırılar düzenlediğini açıkladı. Ordu, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyinde bir militan atış alanını da imha ettiği bilgisini paylaştı.

World Central Kitchen çalışanı hayatını kaybetti

Yardım grubu World Central Kitchen Perşembe günü yaptığı açıklamada depo ekibinden Filistinli Nadi Sallout'un Gazze'nin merkezinde öldürüldüğünü söyledi.

Grup, Sallout'un ölümüyle ilgili ayrıntıları araştırdığını belirtti.

Sallout'un olay anında görev başında olmadığı tahmin ediliyor.

İsrail ordusu ise "son günlerde bir organizasyon çalışanının görevi sırasında zarar gördüğü herhangi bir olaydan haberdar olmadığını" söyledi.

İsrail'in Nisan ayında düzenlediği hava saldırısında üç World Central Kitchen aracı vurulmuş ve yedi kişi hayatını kaybetmişti. İsrail saldırıda yardım çalışanlarını kasıtlı olarak hedef almadığını açıklamıştı.

Devam eden askeri harekat, İsrail'in Beyrut'ta bir Hizbullah komutanını öldürmesi ve Tahran'da Hamas'ın siyasi lideri Haniye’nin öldürülmesinin ardından bölgede çatışma korkusunun büyüdüğü bir dönemde geldi.

Hizbullah karşılık verme, İsrail de Hamas'ın yeni atanan lideri Yahya Sinvar'ı ortadan kaldırma tehdidinde bulundu.

İsrail, 1200 kişinin ölümüne ve 250 rehinenin kaçırılmasına neden olan 7 Ekim terör saldırısına misilleme olarak Hamas'ı yok etme sözü verdi.

Bölgenin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in karşı saldırısı Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 40 bin kişinin ölümüne neden olurken, İsrail Gazzeli yetkililerin paylaştığı ölü sayısına, İsrail ordusunun öldürdüğü “binlerce Hamas savaşçısının da dahil olduğunu” ileri sürüyor.

Bu haberde Associated Press, Agence France-Presse ve Reuters’tan yararlanılmıştır.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG