Erişilebilirlik

“Havalı atıcı” adıyla viral olan Dikeç’e takım arkadaşından övgü: “Hak ediyor”


Milli atıcı Yusuf Dikeç, Paris Olimpiyatları’nda Şevval İlayda Tarhan’la birlikte gümüş madalya kazanmasının ardından Türkiye’ye döndü
Milli atıcı Yusuf Dikeç, Paris Olimpiyatları’nda Şevval İlayda Tarhan’la birlikte gümüş madalya kazanmasının ardından Türkiye’ye döndü

2024 Paris Olimpiyatları'nda atış poligonundaki soğukkanlılığıyla sosyal medyada gündem olan Türk milli atıcı Yusuf Dikeç Türkiye’ye döndü.

Eski bir jandarma subayı olan Dikeç, Salı günü Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım yarışmasında gümüş madalya kazandı.

Ancak madalyanın yanı sıra, 51 yaşındaki sporcunun Chateauroux Atış Merkezi'nde, diğer eli cebinde, oldukça rahat bir şekilde atış yaparken kameralara yansıyan görüntüleri saatler içinde çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı, hatta farklı tasarımlarla da viral oldu.

Türkiye'deki Fransız Büyükelçiliği de X'te "Yusuf Dikeç gibi havalı olun" diye yazdı.

Çoğu profesyonel tabanca atıcısı, dikkat dağıtıcı unsurları engellemek ve odaklanmayı arttırmak için siperlik, kalın kulak koruyucuları ve atış lensleri takarken, Dikeç poligona çıktığında sadece ufak, sarı bir kulak tıkacı takıyordu.

Dikeç’in gümüş rengi saçları, odaklı bakışları, gündelik gözlükleri ve normal bir tişörte benzeyen forması internet kullanıcılarının ilgisini çekti.

Dikeç’in, atış sırasında boşta kalan elini cebine sokarak ateş etmesi de onun soğukkanlılığın bir parçası olarak görüldü.

Reuters, Türkiye'ye dönen Dikeç’e, küresel şöhretine tepkisini sordu ancak yanıt alamadı. Takım arkadaşı Tarhan ise onun bir gecede kazandığı şöhreti “hak ettiğini” söyledi.

Cuma günü Reuters'a konuşan 24 yaşındaki milli oyuncu Tarhan, "Onunla gurur duyuyorum, ama bu, ekipmanı olmadığından değil. Normal gözlüklerle atış yapmaya alışkın ve ekstra ekipmana ihtiyaç duymuyor. Bu kişisel bir şey ve o bu şekilde rahat" dedi.

Dünya çapında internet kullanıcıları, 2008'de Pekin'deki ilk çıkışından bu yana hiçbir Olimpiyatı kaçırmayan Dikeç'e övgüler yağdırmaya devam ediyor.

Dikeç'in "havalı" tanımına uyduğunu kabul eden Tarhan, "Onun ilgi gördüğünü görmekten mutluyum" dedi.

Dikeç ise internette gördüğü yoğun ilgi karşısında şaşırmış görünüyor.

Türkiye'ye döndüğünde Türk medyasına yaptığı açıklamada, "Bu kadar tanınacağımı tahmin etmemiştim" diyen Dikeç, "İki gözüm açık atış yaptığım için ekipmanı çok rahat bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Dikeç'in Olimpiyatlar’la işi henüz bitmedi; Tarhan dört yıl sonra Los Angeles'ta altın madalya için tekrar yarışacaklarını doğruladı ve "Burada da altın madalya kazanmayı umuyorduk ve en iyi atış takımları arasındayız. Umarım Los Angeles'ta da kazanırız" dedi.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG