Erişilebilirlik

Harris-Trump tartışmasını 67 milyondan fazla kişi izledi


Harris-Trump tartışmasını 67 milyondan fazla kişi izledi.
Harris-Trump tartışmasını 67 milyondan fazla kişi izledi.

Kamala Harris ve Donald Trump arasında yapılan başkanlık münazarasını 67,1 milyon kişinin izlediği tahmin edilirken, izleyici sayısı Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesine neden olan Haziran münazarasına kıyasla keskin bir artış gösterdi.

Nielsen araştırma şirketi, tartışmanın ABC haber kanalı tarafından yürütüldüğünü ancak 17 kanalda gösterildiğini söyledi. Haziran ayındaki Trump-Biden tartışması 51,3 milyon kişi tarafından izlenmişti.

Salı günkü sayı, bir başkanlık tartışması için rekor TV izlenme oranının gerisinde kaldı. 2016'da Trump ve Hillary Clinton arasındaki ilk karşılaşmayı 84 milyon kişi izlemişti. Biden ve Trump arasında 2020'de yapılan ilk münazara ise 73,1 milyon kişiye ulaşmıştı.

Harris'in önceki akşam Trump'tan daha iyi bir performans sergilediği düşünülürken, eski başkan ve destekçileri, ABC moderatörleri David Muir ve Linsey Davis'i sert bir dille eleştirdi. Gazeteciler tartışma sırasında bazı anlık doğruluk kontrolleri yaparak Trump'ın dört ifadesini düzeltti.

CNN, Trump'ın Haziran ayında Biden ile yaptığı münazarada adayların herhangi bir yanlış ifadesini düzeltmemeyi tercih ederken, ABC bunun yerine Trump'ın kürtaj, göçmenlik, 2020 seçimleri ve şiddet suçları hakkında yaptığı açıklamalara itiraz etti.

Cumhuriyetçi Parti'ye yakın yayınlar yapan Fox haber kanalı ise kamuoyuna alternatifler sunmasına rağmen iki başkan adayı arasında başka bir münazara planlanmadı. CBS kanalı, 1 Ekim'de Tim Walz ve JD Vance arasında bir başkan yardımcılığı münazarasına ev sahipliği yapacak.

Forum

XS
SM
MD
LG