Erişilebilirlik

Hamas: "Ateşkes görüşmelerinde ilerleme yok"


Usame Hamdan Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi.
Usame Hamdan Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi.

Üst düzey Hamas yetkilisi Usame Hamdan yaptığı açıklamada, İsrail’le yürütülen ateşkes görüşmelerinde şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Hamdan Beyrut’ta bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Hamdan, kendilerinin ateşkes sağlayacak pozitif bir anlaşma konusunda hazır olduklarını dile getirdi.

Hamdan açıklamasında ABD yönetimini de Hamas üzerinde İsrail’in şartlarını kabul ettirmek için baskı yapmakla suçladı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere karşılık Gazze'de tutulan rehinelerin takas edilmesi ihtimaline atıfta bulunan Hamdan, "Hamas bir kez daha, kalıcı bir ateşkes, Gazze Şeridi'nden kapsamlı bir çekilme ve ciddi bir takas anlaşmasını güvence altına alacak her türlü teklife olumlu yaklaşmaya hazırdır" dedi.

İsrail'in Gazze saldırılarında 38 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
İsrail'in Gazze saldırılarında 38 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD tarafından desteklenen arabulucuların çabaları şu ana kadar bir ateşkes sağlamayı başaramadı. Hamas herhangi bir anlaşmanın savaşı sona erdirmesi ve İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini sağlaması gerektiğini söylerken İsrail, 2007'den beri Gazze'yi yöneten Hamas ortadan kaldırılana kadar çatışmalarda sadece geçici duraklamaları kabul edeceğini söylüyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırılarda bin 200 civarında kişi hayatını kaybetmiş Hamas 250’den fazla kişiyi de rehin almıştı. O tarihten bu yana devam eden İsrail saldırılarındaysa 38 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Forum

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG