Erişilebilirlik

Fidan ABD’nin İsrail'e desteğini eleştirdi, Bahçeli İsrailli yetkililer hakkında yakalama kararı çağrısı yaptı


Dışişleri Bakanı Fidan, "Başta Amerika olmak üzere, Batılı ülkelerin kayıtsız şartsız İsrail'e olan bu desteği olmasa İsrail'in bölgede yaptığı soykırımın ne başlaması ne devam etmesi mümkün değildi" dedi.
Dışişleri Bakanı Fidan, "Başta Amerika olmak üzere, Batılı ülkelerin kayıtsız şartsız İsrail'e olan bu desteği olmasa İsrail'in bölgede yaptığı soykırımın ne başlaması ne devam etmesi mümkün değildi" dedi.

Türkiye’den, Gazze Şeridi’nde devam eden savaş ve son olarak Refah'ta bir çadır kampının vurulması ve en az 45 Filistinli'nin ölümü nedeniyle İsrail ve müttefiklerini eleştiren açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün Ankara’da temaslarda bulunan Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sok Chenda Sophea ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hakan Fidan, “İsrail'in Gazze'de yürüttüğü ve sürdürdüğü katliamlara önceki gün bir yenisinin eklendiğini” vurguladı. Fidan, İsrail'in Refah'ta bulunan tamamıyla sivillerin bulunduğu bir mülteci kampına hava saldırısı düzenlediğini, onlarca masum sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olduğunu söyledi.

“ABD’nin desteği olmasa İsrail’in soykırımı devam ettirmesi mümkün değildi”

İsrail'in mümkün olan en sert ve en insanlık dışı faaliyetleri sürekli sürdürdüğünü kaydeden Bakan Fidan, ABD ve Batılı ülkelerin bu ülkeye desteğini eleştirdi.

Fidan, "Yürüttüğü bu soykırımın elbette cezasız kalmayacağı, hem insanlık vicdanında hem uluslararası hukuk tarafından da gerekli muameleyi göreceğine yürekten inanıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi eğer bazı başta Amerika olmak üzere, Batılı ülkelerin kayıtsız şartsız İsrail'e olan bu desteği olmasa İsrail'in bölgede yaptığı soykırımın ne başlaması ne devam etmesi mümkün değildi" dedi.

"İsrail'in güvenliği ve savunması adına başka bir milletin soykırımını sürdürmek kabul edilebilir bahane değildir. Bu elbette ki sebepleriyle beraber uluslararası topluma bir maliyet üretecektir" diyen Fidan, Türkiye'nin Gazze'de işlenen katliamların durdurulması için var gücüylü çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Bakan Fidan yarın İspanya’nın Filistin Devleti’ni tanıma kararı vesilesiyle ilettiği davet çerçevesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu üyeleriyle birlikte Madrid'de olacak.

Bahçeli: “İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında yakalama kararı çıkarılsın”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bugün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Beklentimiz İsrail’in katil Başbakan ve Savunma Bakanı hakkında yakalama kararı çıkarılması” dedi.

Bahçeli: “İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında yakalama kararı çıkarılsın”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00


“Netanyahu yönetimini tüm öfkesiyle lanetlediğini” ifade eden Bahçeli, “Caniyanu ve savunma bakanı hakkında talep edilen tutuklama kararının uygun zaman ve zeminde icra edileceği, bu vandalların öldürdüğü her mazlumun, her garibin, her savunmasız insanın hesabını verecekleri kaçınılmaz bir akıbettir” diye konuştu.

Bahçeli konuşmasında ayrıca, ABD’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan Fethullah Gülen’i iade etmesini istedi.

MHP lideri, “Ederi 1 dolarlık hayatıyla ilgili farklı spekülasyonlar yapılan Fetullah Gülen başta olmak üzere FETÖ’nün ABD’ye yuvalanmış tüm mensupları Türk adaletine teslim edilmeli” ifadelerini kullandı.

Forum

STÜDYO VOA

Merih Demiral’ın bozkurt işareti sorun oldu – 3 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG