Erişilebilirlik

Bahçeli Halk TV, Sözcü TV ve Now TV’yi hedef gösterdi: “Müfterilerle helalleşmeyeceğiz hesaplaşacağız”


MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin kabul edilmesi sonrası medyada yapılan eleştirilerde partisi ve Ülkü Ocakları’nın hedef alındığı gerekçesiyle bazı televizyon kanallarına tepki gösterdi.

27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla Ankara Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret eden MHP lideri, “‘haksız ve hayasız’ iddialarda bulunan iftiracılarla hesaplaşacaklarını” söyledi.

Bahçeli, “Halk TV, Now TV, Sözcü TV başta olmak üzere, MHP ve Ülkü Ocakları düşmanlığının sahnesine dönüşen gazete ve televizyonlarda, yurtiçinden veya yurtdışından katılarak itibar cellatlığına soyunan, haksız ve hayasız iddialarda bulunan, şerefsizliğin kisvesine bürünen kimler varsa, mahkemede dinlenmelerini, ifadelerinin alınmasını, şayet varsa tevsik edilmiş bilgi, belge ve bulgularını mahkemeye sunmalarını istiyor, bu hususta adli müracaatımızı en kısa sürede gerçekleştireceğimizi şehitlerimizin manevi huzurunda ilan ediyorum. Hesaplaşacağız, sonuçta ise muhasım müfterilerle kesinlikle helalleşmeyeceğiz” dedi.

Bahçeli: “Dış bağlantılı ajanlarla işbirliği halinde Türk düşmanlarına taşeronluk yapanları paramparça etmek milletimize haysiyet borcumuzdur”

Ülkücü olmadığı halde ülkücüler hakkında konuşanların “kuyruk acısını bildiklerini” söyleyen Bahçeli, iddia sahiplerinin dış bağlantılı olduğunu öne sürdü.

MHP lideri, “Münafık tezgahların, müşrik planların, melun ve maske takmış komünist taktiklerin kutlu davamız etrafında döşemeyi amaçladığı nifak ve fesat mayınları, yakında bizatihi faillerini patlatacak, hepsini birden rezil rüsva edecektir. Cumhur İttifakı’nı zafiyete uğratmak, terör örgütünün siyasi uzantısına yönelik milli tepkimizi zayıflatmak, sorgulatmak ve soğutmak maksadıyla; bir senaryo kapsamında üzerimize gelenlerin, dış bağlantılı ajanlarla işbirliği halinde Türk düşmanlarına taşeronluk yapanların alayını birden şehitlerimizden aldığımız ilhamla her seviyede karşılayıp paramparça etmek ecdadımıza, tarihimize ve milletimize hayat, haysiyet ve nimet borcumuzdur” diye konuştu.

“Dünün ülkücü katillerinin dönüp dolaşıp sözde ülkücü savunması yapması tam bir yutturmacadır” ifadelerini kullanan Bahçeli, “vicdanında ülkücü kanı taşıyan alçaklarla kesif bir hesaplaşma için” hazır olduklarının altını çizdi.

Bahçeli, Sinan Ateş cinayetiyle bağı olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı’na sahip çıktı

Devlet Bahçeli’nin bu açıklamaları yaparken hemen arkasında Sinan Ateş cinayetiyle ilişkisi olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın bulunması dikkat çekti.

Cinayetten sonra tetikçiyi İstanbul’a götüren Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı’nın kullandığı aracın o dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın makam aracı olarak kullanıldığı biliniyor.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş önceki gün Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a verdiği röportajda, eşinin kendisine “Olcay (Kılavuz, eski MHP milletvekili) ve Ahmet (Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocakları Genel Başkanı) beni öldürmek için kiralık katil arıyor. Kapı kapı dolaşıyorlarmış beni öldürmek için. Bir sürü kişiye gitmişler. Kimseye yaptıramıyorlarmış ama arıyorlarmış” dediğini aktarmıştı.

Sosyal medyada ise aynı yerde beş yıl önce yapılan etkinlikte 2022 yılında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Bahçeli’ye eşlik ettiğini gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

Halk TV’nin sahibi Mahiroğlu: “Türk halkının anayasal güvence altında olan haber alma hakkını savunmaya devam edeceğiz”

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, MHP liderinin televizyon kuruluşları hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

X hesabından açıklamalarda bulunan Mahiroğlu, “Halk TV halkın özgür ve tarafsız haber alma hakkının en önemli mecrası olmaya devam etmekte kararlıdır. Bugüne dek hiçbir önyargı taşımadan sadece haberciliğin evrensel kriterlerini pusula olarak alıp Türkiye'nin saygı ve güvenini kazandık. Bunu yaparken hiçbir politik angajmana girmeden, sadece haberciliğin namusunu korumak için uğraştık. Bundan sonra da Türk halkının anayasal güvence altında olan haber alma hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP’li Yücel: “Sayın Devlet Bahçeli’ye tavsiyemiz, Sinan Ateş davasının örtbas edilmesine alet olmamasıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için çaba harcamaktan vazgeçmeyeceği mesajını verdi.

Parti Meclisi toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Bizim MHP ile ilgili de Ülkü Ocakları’yla ilgili de bir sorunumuz yok. Biz bir siyasi partinin ya da kurumun iç işleyişine karışmayız. Ama her kurumda, her siyasi partide suça karışan insanlar olabilir. Bizim sorunumuz; bu suça karışan, onları koruyan, bu olayın üstünü örtmeye çalışan kim varsa onunladır, onlarladır. Sayın Devlet Bahçeli’ye de tavsiyemiz, Sinan Ateş davasının örtbas edilmesine alet olmamasıdır” ifadelerini kullandı.

İlk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkındaki iddianameyi 7 Mayıs’ta kabul etti.

Dosyada tümü “kasten adam öldürmeden” tutuklu 22 sanık bulunuyor.

Tetikçi Eray Özyağcı, eylemi organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep ile eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem de dosya kapsamında tutuklu.

Aralarında Sinan Ateş’in konumunu Tolgahan Demirbaş’a bildiren Cinayet Masası komiseri ile birlikte 3 polis de tutuklu olarak yargılanıyor.

Davanın ilk duruşması 1 Temmuz’da yapılacak.

Forum

XS
SM
MD
LG