Erişilebilirlik

FBI, Trump kampanyasının İran’ın siber saldırısına maruz kaldığı iddiasının ardından soruşturma başlattı


ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Washington'daki merkez binasından bir görüntü
ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Washington'daki merkez binasından bir görüntü

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın başkanlık kampanyasının, iç iletişimlerinin bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığını söylemesi ve kampanyanın İran hükümetini suçlaması üzerine soruşturma başlattığını duyurdu.

FBI, Trump kampanyasının İran’ın siber saldırısına maruz kaldığı iddiasının ardından soruşturma başlattı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00


Eski Cumhuriyetçi başkan Trump, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Microsoft'un, seçim kampanyasına bildirimde bulunarak İran'ın, Trump kampanyasının web sitelerinden birine saldırdığını söylediğini belirtti.

Trump açıklamasında, söz konusu siber saldırıda İran'ın "sadece kamuya açık bilgileri elde edebildiğini" söyledi.

Washington Post gazetesinde Pazartesi günü yer alan bir habere göre FBI, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kampanya danışmanlarını hedef alan bir siber saldırı iddiasını da soruşturuyor.

Gazetenin kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, FBI soruşturmaya Haziran ayında, Biden henüz başkanlık için yarışırken, iki ABD başkanlık kampanyasından da veri çalma girişimlerinin arkasında İran'ın olduğundan şüphelenerek başladı.

Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından geçen ay Demokratlar’ın önde gelen adayı olan Harris'in seçim kampanyası yetkilileri, konuyla ilgili Reuters haber ajansının yorum talebine henüz yanıt vermedi.

İran hükümeti Trump'ın kampanyasına siber saldırı iddialarını reddetti.

Trump'ın kampanya yetkilileri, Cuma günü Microsoft araştırmacıları tarafından hazırlanan ve İran hükümetiyle bağlantılı bilgisayar korsanlarının Haziran ayında "üst düzey bir yetkilinin" hesabına girmeye çalıştığını gösteren bir rapora işaret etti.

Raporda, bilgisayar korsanlarının eski bir siyasi danışmana ait bir hesabı ele geçirdikleri ve daha sonra bunu yetkiliyi hedef almak için kullandıkları belirtildi. Hedeflerin kimlikleri hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG