Erişilebilirlik

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han Gözaltına Alındı


Eski Pakistan Başbakanı İmran Khan
Eski Pakistan Başbakanı İmran Khan

Pakistan’ın eski başbakanı İmran Khan askerler tarafından gözaltına alındı. Khan’ın yardımcısı da gözaltı işlemini doğruladı.

Yerel haber kanalı Geo TV’nin haberine göre, eski başbakan Khan başkent İslamabad’da gözaltına alındı ve mahkeme karşısına çıkarılacak. Haberde Khan’ın bir yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Görgü tanıkları da İmran Khan’ın mahkeme binasının kapısından girerken gördüklerini hemen ardından da çok sayıda askerin binaya girdiğini söyledi.
İmran Khan’ın binaya girmesinin ardından mahkeme binasının çevresinde zırhlı araçlar ve çok sayıda askeri personelle geniş güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor.

Pakistan Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, ülkenin eski başbakanı İmran Khan’ı bugün Yüksek Mahkeme’de hakim karşısına çıkardıktan sonra tutukladı.
Khan’ın tutuklanma haberi ve görüntülerinin yayılmasının ardından eski başbakanın destekçileri ve partisi ülke genelinde protesto çağrısında bulundu. Partinin Twitter hesabından yapılan açıklamada da “Pakistan halkı şimdi ülkenizi koruma zamanı. Bir başka şansınız olmayacak” ifadeleri kullanıldı.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, yaptığı açıklamada, Khan’ın kendisine yönelik mahkeme çağrısına uymaması üzerine Ulusal Hesap Verilebilirlik Bürosu tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Büro’nun Khan hakkında 1 Mayıs tarihinde yakalama kararı çıkardığı açıklandı. Khan görevden alınmasının ardından çok sayıda yolsuzluk davasıyla karşı karşıya kalmış durumda.

İmran Khan’ın daha önce gözaltına alınma girişimleri destekçilerinin yarattığı kaos ve çatışma ortamı nedeniyle gerçekleşmemişti.

Khan’ın ceza alması durumunda ülkede Kasım ayında yapılacak seçimlere girmesinin mümkün olmayacağı hatırlatılıyor.

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG