Erişilebilirlik

Elon Musk, Donald Trump’la bu akşam X platformu üzerinden röportaj yapacak


Elon Musk, bu akşam Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'la röportaj yapacak.
Elon Musk, bu akşam Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'la röportaj yapacak.

Eski adı Twitter olan X sosyal medya platformunun sahibi, Amerikalı işadamı Elon Musk bu akşam Cumhuriyetçiler’in başkan adayı, ABD’nin eski başkanı Donald Trump ile röportaj yapacak.

X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Elon Musk, bu akşam eski Başkanı Donald ile canlı bir röportaj yapacak” denildi. Söyleşinin Amerika saatiyle bu akşam 20.00’de (TSİ 03.00) Trump’ın resmi X hesabından yayınlanacağı belirtilirken, söyleşinin çok fazla kişi tarafından izlenmesinin beklendiği ve izleyici sorularının da eski başkana yöneltileceği kaydedildi.

Söyleşinin ABD’deki 2024 başkanlık seçimi için önemli bir etkinlik olacağı ve röportajda Musk’ın Trump’a herhangi bir kısıtlama olmadan, her konuda soru yönelteceği bildirildi.

Biden yarıştan çekilmesi hakkında ilk kez konuştu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:01 0:00

"Son derece eğlenceli olacak"

Elon Musk da X hesabından söyleşinin zamanını hatırlatarak, “Bu sohbet senaryosuz ve konu sınırlaması olmaksızın yapılacak, dolayısıyla son derece eğlenceli olacaktır. Özel sorularınız ve yorumlarınız varsa, bunları sohbetin altına gönderin” diye yazdı.

Trump ile Musk arasındaki söyleşi, eski Başkanının X'teki resmi hesabı olan “RealDonaldTrump” isimli hesaptan yayınlanacak.

78 yaşındaki Donald Trump geçen hafta yaptığı açıklamada, 12 Ağustos Pazartesi akşamı Elon Musk ile büyük bir röportaj yapacağını duyurmuştu.

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimi için yapılan son anketler, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından yerine aday olan Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris’le Trump arasındaki yarışın başa baş geçtiğini gösteriyor. Bazı eyaletlerde ABD Başkan Yardımcısı Harris, az puanla da olsa Trump’ın önünde gözüküyor.

Elon Musk, 2022’de Twitter’ı 44 milyar dolara satın almış ve kısa zaman içinde de ismini X olarak değiştirmişti.

Musk, Trump'ın hesabını yeniden açmıştı

Twitter, Donald Trump’ın hesabını 2021’de ABD Kongresi’ne yapılan baskının ardından yaptığı paylaşımlar nedeniyle engellemişti.

Elon Musk ise, Trump'ın “daha fazla şiddet olayını kışkırtma riski” nedeniyle kalıcı olarak engellenen hesabını, Twitter'ı satın aldıktan sonra 2022'de yeniden açmıştı.

Geçen ay Trump’a suikast girişiminin hemen ardından “Trump'ı tamamen destekliyorum” paylaşımı yapan Musk’ın adı sık sık Trump’a bağış kampanyalarında da geçiyor.


Wall Street Journal gazetesi geçen ay, Donald Trump'ın kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını öne sürmüştü. Musk, bu iddiaya "Medyada yer alan bazı haberler gerçeği yansıtmıyor, 45 milyon dolar bağış yapmıyorum" yanıtını vermişti.

Forum

XS
SM
MD
LG