Erişilebilirlik

Down Sendromlu Genç Kıza Damatsız Düğün


Down Sendromlu Genç Kıza Damatsız Düğün
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:46 0:00

Başkentte 21 yaşındaki Down sendromlu Hatice Ataman, Yenimahalle Belediyesi’nin organizasyonuyla damatsız ancak sevgiyle düzenlenen düğün töreninde hayalini kurduğu beyaz gelinliği giydi.

Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğindeki sembolik düğün törenine onlarca kişi katılarak genç kızı yalnız bırakmadı. Down sendromlu gelin, davullar eşliğinde salona geldi ve babasıyla dans etti. Salonda damat yoktu ama Hatice Ataman'ın istediği gibi geleneksel düğün atmosferi vardı. Ataman, beyaz gelinliği içinde düğün boyunca davetliler ile birlikte oyun havaları eşliğinde eğlendi. Davetliler de Ataman'ın mutluluğunu paylaşırken, gelini takısız da bırakmadı.

Ataman'ın sembolik nikahını ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar kıydı ve Hatice'nin dileğini gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Yaşar, VOA Türkçe'ye de “Engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız onların mutluluğuna katkıda bulunmak insanlık görevidir, genç kızımızın hayalini gerçekleştirdiysek bizim için de büyük mutluluktur” sözlerini aktardı.

Hatice’nin babası Cüneyt Ataman ise, VOA Türkçe’ye duygularını dile getirerek, “Düğünlerde ben de gelinlik giymek istiyorum diyordu biz de onun hayalini gerçekleştirmek istedik. Ben bu duyguyu ne kadar da anlatsam ifade edemem, önemli olan onu mutluluğu” dedi.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG