Erişilebilirlik

Mandela'yı Anma Törenine 4 Başkan Katılıyor


Başkan Barack Obama ve eşi Michelle, Nelson Mandela'yı anma törenine katılmak üzere Washington'dan ayrılırken
Başkan Barack Obama ve eşi Michelle, Nelson Mandela'yı anma törenine katılmak üzere Washington'dan ayrılırken
Dünya liderleri, Nelson Mandela’nın Salı günü yapılacak anma törenine katılmak için Güney Afrika’ya gidiyor.

Başkan Obama ve eşi Michelle, eski Başkan George W. Bush ve eşi Laura Bush ile birlikte Pazartesi sabahı Washington’dan ayrıldı. Eski Başkanlar Bill Clinton ve Jimmy Carter’da Amerika’dan törene katılacak olanlar arasında yer alıyor. Tören, 2010 dünya futbol şampiyonasına ev sahipliği yapan, Johannesburg kentindeki Soccer City stadyumunda gerçekleştirilecek.

Başkan George W. Bush’un 89 yaşındaki babası, eski Başkan George H.W Bush’un sağlığı elvermediği için Güney Afrika’daki törene katılamayacağı açıklandı.

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Knoana-Mashabana, anma törenine katılabilmek için dünya liderlerinden “eşi benzeri görülmeyen” bir ilgi gördüklerini, bu nedenle törenin çok sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirileceğini belirtti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Mandela’nın cenaze törenine katılması beklenen liderler arasında.

Dünya liderlerinin yanısıra, törene ünlü isimlerden de bir büyük ilgi var. ABD televizyon tarihinin en çok izlenen show programlarından birinin sunucusu Oprah Winfrey, İrlandalı şarkıcı ve eylemci Bono, Virgin şirketler grubunun sahibi İngiliz milyarder Richard Branson’un da törene katılacak ünlüler arasında olduğu bildiriliyor.

Mandela’nın naaşı Cuma gününe kadar Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti olan Pretoria’da kalacak. Mandela, 15 Aralık günü çocukluğunu geçirdiği Qunu kasabasında toprağa verilecek.

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG