Erişilebilirlik

Depremzede Çocukların Uçurtmaları Gökyüzüyle Buluştu


Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremden psikolojik olarak etkilenen çocuklar için uçurtma etkinliği düzenlendi. Aldıkları kısa eğitim sonrası kendi uçurtmalarını yapan çocuklar okul bahçesine çıkarak doyasıya eğlendi.

Depremzede Çocuklar Uçurtmalarını Gökyüzüyle Buluşturdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

Türkiye Milli Sağlık ve Doğa Bilimleri Derneği (SADE) ile Martı Uçurtma Kulübü tarafından, depremden en çok etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki yaklaşık 10 farklı noktada çocuklar için uçurtma etkinliği düzenleniyor.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde dernek üyeleri Ferruh Bayşu ve Önder Ergan tarafından verilen kısa eğitim sonrası gönüllülerin desteğiyle yaptıkları iki delikli kızak uçurtmayı okul bahçesinde uçurdukları için çok mutlu olduklarını dile getiren depremzede çocuklar, uzun zaman sonra ilk kez bu kadar eğlendiklerini söyledi.

“Çocuklar enkaza değil gökyüzüne baksın“

VOA Türkçe’ye konuşan dernek üyesi Ferruh Bayşu, deprem sonrası çocukların yaşadığı ağır travmanın ekranlardan bile gözlendiğine dikkat çekerek, “Buradaki çocukların bir an olsun yaşadıkları ağır olayları unutmasını sağlamak amacıyla yaptığımız aktivite çerçevesinde, onlara kendi yaptıkları uçurtmaları uçurma fırsatı sağlıyoruz. Bu vesileyle de enkaza değil, gökyüzüne bakıp oradaki mutluluğu görüyorlar. Biz de onlar da çok eğleniyoruz’’ dedi.

Etkinliğe katkıda bulunmak için çevre illerden gelen gönüllülerden İbrahim Şimşek, çocukların insanlık için umut ve gelecek olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir etkinliğin olduğunu duyunca ben de öğretmen olarak gönüllü bir şekilde katkıda bulunmak istedim. Buradaki amacımız depremi yaşayan çocukların her şeyden uzaklaşıp bir an da olsa gökyüzüne bakmalarını istedik. Çünkü masmavi şu gökyüzü insanlara umut veriyor. Çocuklar bizim geleceğimiz, bizim umudumuz. Onların sürekli ferah ve aydınlık içinde olmaları gerekiyor’’ diye konuştu.

Türkiye Milli Sağlık ve Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Doç. Dr. Metin Berberoğlu ise VOA Türkçe’ye yaptığı yazılı açıklamada, depremin acısını derinden hissettiklerini belirtti. Berberoğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“6 Şubat 2023 günü yüreğimizi yakan binlerce cana mal olan Pazarcık depremini izleyen süreçte en çok etkilenen yavrularımıza sosyal sorumluluk projesiyle katkıda bulunmak istedik. Afetlerin en acısını yaşamakta olan deprem çocukları uçurdukları uçurtmalar sayesinde etraflarındaki temiz ve yıkılmamış tek yer olan gökyüzüne doğru bakacaklar ve sıkıntıları bir nebze olsa da sönükleşecektir temennisindeyiz.“

Diğer yandan 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra Türkoğlu sınırları içerisinde toplamda 950 kişinin yaşamını yitirdiği ve bu kişilerden 17’sinin öğretmen olduğu öğrenildi.

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG