Erişilebilirlik

Demokratlar’ın göç politikasını eleştiren Trump, Meksika sınırını ziyaret etti


Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, Ulusal Sınır Devriyesi Konseyi Başkanı Paul Perez ile Meksika sınırında açıklamalarda bulundu- 22 Ağustos 2024.
Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, Ulusal Sınır Devriyesi Konseyi Başkanı Paul Perez ile Meksika sınırında açıklamalarda bulundu- 22 Ağustos 2024.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump seçim kampanyasına devam ediyor.

Arizona’da Meksika sınırını dün ziyaret eden Trump, rakibi Demokrat Partili Kamala Harris’le sınır güvenliği ve göçmenler konusundaki görüş ayrılıklarına vurgu yaptı.

Trump, “Amerika'yı yeniden güvenli hale getirin” temalı Perşembe günkü ziyaretinde sınır güvenliğine ilişkin sert mesajını yinelemek üzere çocuklarını kaybeden anneleri, Cochise County şerifini ve Sınır Devriyesi sendikasının başkanını da beraberinde götürdü.

Sınır Devriyesi Sendikası Başkanı Paul Perez ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Sağ tarafımda Trump duvarı dediğimiz şey var. Bu duvar Başkan Trump döneminde inşa edildi. Solumda ise Kamala duvarı dediğimiz duvar var. Hiçbir şey yapmadan öylece duruyor” dedi.

Trump’ın sınır ziyareti, Kamala Harris’in başkan adalığını resmen ilan ettiği partisinin ulusal kurultayı sırasında gerçekleşti. Demokrat Parti kurultayında Çarşamba gecesi konuşanlar, “Trump’ı göçmenleri şeytanlaştırarak tabanını kışkırtmak için sınırı kullanmakla” suçladı.

Trump'a sınır ziyaretinde, çocukları yasadışı göçmen şüpheliler tarafından öldürülen anneler ve aileler de eşlik etti.
Trump'a sınır ziyaretinde, çocukları yasadışı göçmen şüpheliler tarafından öldürülen anneler ve aileler de eşlik etti.

Trump ziyaretine çocukları yasadışı göçmen şüpheliler tarafından öldürülenlerin annelerini de dahil etti

Donald Trump’ın sınır ziyaretine, çocukları yasadışı göçmen şüpheliler tarafından öldürülen anneler ve aileler de katıldı.

Trump, Biden yönetiminin politikalarını eleştirmek için sık sık göçmenlerin karıştığı saldırıları öne çıkarıyor. Ancak bazı araştırmalar ABD'de yasadışı olarak yaşayan kişilerin şiddet, uyuşturucu ve mülkiyet suçlarından tutuklanma olasılığının yerli Amerikalılara göre daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Trump 5 Kasım seçimlerinde rekabet yaşanacak çekişmeli eyaletlerde kampanyalarını sürdürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00


Haziran ayında Houston'da boğularak öldürülen 12 yaşındaki Jocelyn Nungaray'ın annesi Alexis Nungaray, “Gerçekten, gerçekten, gerçekten herkesin sınır kontrolünün ne kadar önemli olduğunu dikkate almasını istiyorum, çünkü çok masum insanları iğrenç suçlar yüzünden kaybediyoruz” dedi.

Arizona'daki etkinlikte keskin nişancılar, Trump'ın geçen ayki suikast girişiminden bu yana ilk açık hava mitingini düzenlemesinden bir gün sonra, gözleri ve silahları Meksika'ya dönük olarak yüksek bir yerde durdular. Sınırın Meksika tarafında da tüfekli ve taktik teçhizatlı güvenlik güçleri görülüyordu.

Trump bugün Las Vegas ve Phoenix'te olacak

Trump konuşmasında, “Biden ve Kamala burada benimle birlikte bulunan aileleri ve diğer pek çok kişiyi, binlerce ve binlerce kişiyi sadece öldürmekle kalmadılar, aynı zamanda gerçekten kötü bir şekilde incittiler. Bir daha asla normal bir hayat süremeyecekler. Bu utanç verici ve kötü bir şey” dedi.

Bu hafta rekabetin yoğun olduğu eyaletleri ziyaret eden Trump Pennsylvania, Michigan ve Kuzey Carolina'ya gitti ve Cuma günü ise Las Vegas ve Phoenix'in banliyösü Glendale'de etkinlikler düzenleyecek.

Demokratlar ulusal kurultayları boyunca, partilerinin sınır konularında gerçek bir liderlik sergilediğini savundular.

Teksas'ın sınır kenti El Paso'yu temsil eden Veronica Escobar, Trump’ın sınır güvenliği ve göçmenlik konularını “istismar edilecek siyasi bir fırsat olarak gördüğünü” savundu.

Demokrat Senatör Chris Murphy, bu yılın başlarında iki partili bir sınır anlaşmasına Cumhuriyetçilerin muhalefetini gösteren bir videonun yayınlanmasının ardından konuşmuş, Trump olmasaydı tasarının oybirliğiyle destekleneceğini söylemişti.

Anlaşmanın sorulması üzerine Trump, önerilen sınır anlaşmasını “zayıf” ve “etkisiz” olarak nitelendirdi.

Forum

XS
SM
MD
LG