Erişilebilirlik

Trump’tan geçen ayki suikast girişiminden sonra açık havada ilk miting


Eski Başkan, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump geçen ay uğradığı suikast girişiminden sonra ilk kez açık havada miting düzenledi. Trump’ın ulusal güvenlik temalı mitingde konuştuğu sahne kurşun geçirmez camla çevrelendi.
Eski Başkan, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump geçen ay uğradığı suikast girişiminden sonra ilk kez açık havada miting düzenledi. Trump’ın ulusal güvenlik temalı mitingde konuştuğu sahne kurşun geçirmez camla çevrelendi.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump geçen ay uğradığı suikast girişiminden sonra ilk kez açık havada miting düzenledi. Eski Başkan Trump’ın ulusal güvenlik temalı mitingde konuştuğu sahne kurşun geçirmez camla çevrelendi. Civardaki binaların çatılarına da keskin nişancılar konumlandı.

Ulusal güvenlik konularına odaklanacağı açıklanan miting Trump’ın, Demokrat Parti Ulusal Kurultayı devam ederken çekişmeli eyaletlerde birbiri ardına düzenlediği kampanya etkinliklerinden biriydi.

Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Afganistan’dan çekilme ile Ukrayna ve Ortadoğu'daki savaşlar için suçlayan Trump, konuşmasında defalarca Chicago'daki Demokrat Parti kurultayına atıfta bulundu.

Demokrat konuşmacıların kendisini Beyaz Saray'a dönmesi halinde ülke için bir tehdit olarak nitelendirdiği kurultayla alay eden Trump, etkinliği “maskaralık” olarak niteledi.

Kuzey Carolina Havacılık Müzesi’nde düzenlenen mitingde Trump kalabalığa, eski Başkan Barack Obama ve eski First Lady Michelle Obama’nın kurultaydaki konuşmalarını görüp görmediklerini sordu.

Trump, “Başkanınıza sataşıyordu. Michelle de öyleydi. Hep diyorlar ki, “Efendim lütfen politikayla sınırlı kalın, kişiselliğe girmeyin. Ama onlar tüm gece boyunca kişiselliğe giriyorlar. Bu durumda ben hala politikayla mı sınırlı kalmalıyım?” diye konuştu.

Trump’tan geçen ayki suikast girişiminden sonra açık havada ilk miting
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00

Eski başkanın çevresi, Biden’ın yarıştan çekilmesine uyum sağlamada zorlandığı yorumları yapılan Trump’a, Harris’e kişisel saldırılar yerine politika konularına odaklanması çağrısında bulunuyor.

Trump konuşmasında, mitinglerindeki kalabalıkların boyutuna takıntısını alaya alan ve “Sürekli olarak yakınma ve şikayetleri şimdi Kamala’ya kaybetmekten korktuğu için daha kötü hale geldi” diyen eski Başkan Obama’ya yüklendi.

Obama için, “Dün gece çok edepsizdi” diyen Trump, “İnsanlara karşı iyi olmaya çalışıyorum, biliyorsunuz ama işi kişiselleştirdiklerinde bu biraz zor oluyor” dedi.

Trump daha sonra kalabalığa, “meseleleri kişiselleştirmeyin, politikadan konuşun” diyen danışmanlarına kulak verip vermemesi gerektiği konusunda ne düşündüklerini sordu ve destekçilerinin büyük çoğunluğundan “kişisel olun” yanıtını aldı.

Kamala Harris’in, “ülkede yüksek bir siyasi makam için yarışan gelmiş geçmiş en radikal solcu kişi” olduğunu iddia eden Trump, “Yoldaş Kamala” olarak hitap ettiği Harris’in Beyaz Saray’a seçilmesi halinde ülkeyi yok edeceğini savunmayı sürdürdü.

Biden yönetiminin Afganistan’dan çekilmeyi idaresini defalarca eleştiren Trump, başkanlığı kazandığı takdirde, çekilme sürecinde rol almış her bir üst düzey askeri yetkilinin istifasını isteyeceğini söyledi.

Trump, silahlı güçlere çok büyük yatırımlar yapma sözü verdi ve ülke tarihinde barış zamanındaki en geniş çaplı askere alım kampanyasını başlatacağını kaydetti.

Trump’tan önce sahneye çıkan başkan yardımcısı adayı Senatör JD Vance, Harris’in seçmenler tarafından değil siyasi ağırlığı olan kişiler tarafından seçildiğini söyledi.

Vance, Walz'u Ulusal Muhafız Ordusu mensubu olarak hizmet geçmişini yanlış göstermekle suçlamayı da sürdürdü.

Trump, Cumhuriyetçi önseçimlerden bu yana en yoğun kampanya haftasında, çekişmeli eyaletleri ziyaret etti.

Kuzey Carolina'nın bu yılki seçimlerdeki önemini yansıtan etkinlik, Trump'ın geçen hafta içinde eyalete yaptığı ikinci ziyaret oldu. Trump, 14 Ağustos’ta da Kuzey Carolina'nın Asheville kentinde ekonomi ağırlıklı bir konuşma yapmıştı.

Trump, Perşembe günü de Arizona eyaletinde, ABD’nin güney sınırındaki Cochise ilçesini ziyaret edecek.

Forum

STÜDYO VOA

Blinken barış görüşmeleri için Kahire’ye gidiyor – 17 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG