Erişilebilirlik

CANLI BLOG: İsrail-İran geriliminin tırmanmasından endişe edilirken, Türkiye de itidal çağrısında bulundu

İsrail-İran geriliminin artmasından endişe ediliyor. ABD, İsrail'e bölgede gerilimin tırmanmasına ilişkin risklerin "dikkatli ve stratejik" şekilde düşünülmesi gerektiği mesajını veriyor. Türkiye ise Batı ülkeleri gibi itidal çağrısında bulunuyor.

01:45 14.4.2024

İran’ın BM Temsilciliği’nden ABD’ye: “Uzak dur”

İran’ın New York’taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesi uyarınca başlatılan İran'ın askeri harekatı, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarımıza yönelik saldırısına misilleme amacıyla düzenlendi” ifadelerini kullandı.

Paylaşımda, “Böylece konunun kapandığı düşünülebilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasındaki, ABD'nin UZAK DURMASI GEREKEN bir çatışma!” denildi.

02:20 14.4.2024

"ABD güçleri İHA'ları düşürmeye devam ediyor"

VOA Ulusal Güvenlik Muhabiri Jeff Seldin, bir ABD askeri yetkilisinin VOA’ya Ortadoğu’daki ABD güçlerinin İran’ın İsrail yönüne gönderdiği İHA’ları düşürmeye devam ettiğini doğruladığını duyurdu.

Yetkiliye göre ABD, İsrail'e "ek savunma desteği sağlama" ve "bölgede faaliyet gösteren ABD güçlerini koruma" kararlılığını sergiledi.

02:44 14.4.2024

Biden, ulusal güvenlik ekibiyle İran’ın İsrail’e saldırısını değerlendiriyor

ABD Başkanı Joe Biden, bir X paylaşımında, “İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına dair güncel bilgiler için ulusal güvenlik ekibimle az önce görüştüm. İran ve onun vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmaz” dedi.

03:22 14.4.2024

BM Genel Sekreteri: "Dünya yeni bir savaşı kaldırabilecek güçte değil"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran’ın saldırısı sonrasında taraflara itidal çağrısında bulundu, dünyanın yeni bir savaşı kaldıramayacağını söyledi.

Genel Sekreter mesajında şu ifadeleri kullandı: “İran İslam Cumhuriyeti'nin bu akşam İsrail'e yönelik başlattığı geniş çaplı saldırının temsil ettiği ciddi gerilimi şiddetle kınıyorum. Bu düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısında bulunuyorum. Bölge çapında yıkıcı bir tırmanışın tehlikesi konusunda derin endişe duyuyorum. Ortadoğu'da birçok cephede büyük askeri çatışmalara yol açabilecek her türlü eylemden kaçınmak için tüm tarafları azami itidal göstermeye çağırıyorum. Ne bölgenin, ne de dünyanın yeni bir savaşı kaldıramayacağını defalarca vurguladım.”

Daha fazla

XS
SM
MD
LG