ABD'de Corona Vakası Sayısı 92 Bini Aştı Ölü Sayısı En Az 1370
ABD'de Corona virüsü vakası sayısı 92 bini aştı, ölü sayısı da en az 1370'e yükseldi.
Ülkede salgının en kötü etkilediği eyalet New York'ta da vaka sayısı 44 bin 635, ölü sayısı da 519'a yükseldi.
Amerika’dan Dünya Genelindeki Sağlıkçıları İlgilendiren Vize Duyurusu
Corona virüsü vakalarında İtalya ve Çin’i geride bırakarak salgının en fazla yayıldığı ülke haline gelen ABD, dünyada özellikle Corona virüsü vakalarında görev almış olan sağlık çalışanlarının “gerekli ve onaylı belgelere sahip olmaları halinde" en yakın büyükelçilik veya konsolosluğa vize başvurusunda bulunabileceklerini açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinin “vizeler” bölümünde yayınlanan çağrıda, “Onaylı I-129, I-140 veya benzeri bir dilekçeye veya onaylı bir değişim programına (DS-2019) katılım hakkı belgesine sahip, özellikle de Corona virüsü tedavisinde ya da etkilerinin azaltılmasında görev yapan sağlık çalışanlarını, vize randevusu talep etme prosedürleri için en yakın büyükelçilik veya konsolosluğun internet sitesini incelemeleri çağrısında bulunuyoruz” denildi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD’de bir kurumdan davet almış olan ve bu daveti kanıtlayan onaylı bir belgeye sahip olanlar vize başvurusunda bulunabilir.
Açıklamada, J-1 vizesiyle hali hazırda Amerika’da görevli olan yabancı sağlık çalışanlarının vize sürelerini uzatmak için, sponsorlarıyla iletişime geçmeleri de tavsiye ediliyor. J-1 programıyla Amerika’da çalışanların vizeleri, her yıl yenilenmek kaydıyla, yedi yıla kadar uzatılabiliyor.
J-1 vize türüyle çeşitli değişim programları kapsamında ABD’de çalışmak için vize başvurusu yapacak olan kişinin öncelikle ABD’de kendisine sponsor olacak bir kurumdan davet almış olması ve kurumun da bu kişiye resmi onay belgesini (J1 vize kategorisinde DS-2019 belgesi) göndermiş olması gerekiyor. Bu vize kategorisi kapsamında gerekli belgeye sahip olan sağlık çalışanları evraklarıyla kendilerine en yakın elçilik ya da konsoloslukla irtibata geçerek vize randevusu alabilecek.
ABD, Türkiye dahil olmak üzere bazı ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluktaki vize hizmetlerini Corona virüsü salgını sebebiyle bir süreliğine askıya almış, yalnızca ABD vatandaşlığı hizmetlerinin devam edeceğini açıklamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen bu son açıklama ile, ABD’deki bir kurumdan davet almış olan ve bu davetin onaylı belgesine sahip olan sağlık çalışanları “acil durum” kategorisinde sayılacağı için vize başvurusunda bulunabilecek.
Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği de konuyla ilgili olarak kendilerine çok soru geldiğini belirterek Twitter hesabından kısa bir açıklama paylaştı. Açıklamada “(Vize başvurusunda bulunmak için) Önce ABD’de bir iş veren bulmanız gerekiyor. Bu konuda size yardımcı olamayız. İş veren kurum (davet göndereceği çalışan için) H1B vize türünde başvuru yapmalı ya da J1 vizesi için gerekli belgeyi almalı. Ancak ondan sonra vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ve evet, başvuru acil randevu kategorisine girer!” ifadeleri kullanıldı.
Temsilciler Meclisi Dev Ekonomik Teşvik Paketini Onayladı
ABD Temsilciler Meclisi, Corona salgınından kaynaklanan ekonomik çöküşü önlemek için hazırlanan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini bugün onayladı.
Demokratlar'ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeler, şimdiye kadar hazırlanmış en kapsamlı ekonomik teşvik paketini sesli oylama yöntemiyle Kongre’den hızla geçirdi ve imzalaması için Başkan Donald Trump’a gönderdi.
Haberin tamamını okumak için tıklayın
Trump’tan General Motors’a Suni Solunum Cihazı Üretme Emri
Başkan Donald Trump, Savunma İmalat Yasası kapsamında Corona virüsüyle mücadele için otomotiv şirketi General Motors’u suni solunum cihazları üretmekle görevlendiren bir kararı imzaladı.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Trump, imzaladığı kararda, Sağlık Bakanı Alex Azar’a General Motors’tan solunum cihazlarının üretimine öncelik vermesini istemek için Savunma İmalat Yasası altındaki tüm yetkileri kullanması emri verdi.
Trump, General Motors'un ne kadar sayıda suni solunum cihazı üretmesi gerektiğine Sağlık Bakanı Azar’ın karar vereceğini belirtti.