Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

11:45 17.3.2020

UBER Amerika ve Kanada'da Araç Paylaşımı Özelliğinin Kullanımını Durdurdu

Corona virüsü salgını nedeniyle UBER şirketi, aynı yönde seyahat eden kişilerin aynı araca binip seyahat etmesini sağlayan UBER Pool sisteminin kullanımını askıya aldığını açıkladı. Amerika ve Kanada'da kullanıcılar, bugünden itibaren aynı yönde giden kişilerle ücret paylaşımıyla daha ucuza seyahat etmeyi sağlayan özelliği kullanamayacaklar. Bu şekilde aynı aracı dolmuş tarzı şekilde birden fazla kullanıcı aynı anda kullanmamış olacak.

12:06 17.3.2020

Online Alışveriş Artıyor Amazon 100 Bin Yeni Çalışan Alacak

Corona virüsü salgını nedeniyle çoğu kişinin evden çalışmaya ve sokağa çıkmamaya başladığı Amerika'da, internet üzerinden siparişlerde ciddi artışlar görülüyor. Dünyanın en büyük online ticaret sitelerinden biri olan Amazon şirketi de artan talepleri karşılayabilmek adına 100 bin yeni çalışan işe alacağını duyurdu. Amazon benzeri diğer bazı büyük online satış sitelerinin de çalışan sayılarını arttırmaya yönelik planlar yaptıkları belirtiliyor.

12:10 17.3.2020

San Francisco'da Halka Sokağa Çıkmayın Çağrısı

San Francisco Belediye Başkanı London Breed, halktan 7 Nisan tarihine kadar sokağa çıkışlarını kısıtlandırmalarını istedi. Alınan önlemler kapsamında barlar, kafeler ve mağazalar da kapalı olacak. Bu süre zarfında sadece bankalar, gıda marketleri ve benzin istasyonlarının açık olacağı duyuruldu. London Breed, önlemlere uyulmasını isterken "Panik yapma zamanı değil" dedi.

15:19 17.3.2020

Trump Yönetimi Kongre’den 850 Milyar Dolarlık Acil Ekonomik Teşvik Paketi İsteyecek

ABD’de Başkan Donald Trump yönetiminin Kongre’den, Corona virüsü salgınının ekonomide yarattığı tahribatın önünü kesmek için 850 milyar dolar civarında bir ekonomik teşvik paketini onaylamasını istediği bildirildi.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Maliye Bakanı Steven Mnuchin Salı günü bu talebin ayrıntıları hakkında Senato’daki Cumhuriyetçiler’i bilgilendirecek. Gazete haberini yönetimin bu planları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirttiği 4 kaynağa dayandırdı.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin
ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin

Paketin büyük oranda vergiler ya da diğer mekanizmalar yoluyla ekonomiye nakit akışı için kullanılacağı, özellikle havayolları endüstrisine destek için 50 milyar dolar civarında miktarın ayrılacağı belirtiliyor.

Mnuchin’in dün bir araya geldiği senatörlere paketin haftasonuna kadar geçmesini arzuladığı mesajını verdiği kaydediliyor.

Senato ayrıca Temsilciler Meclisi’nin geçirdiği, Corona vürüsün ekonomik zararlarını hafifletmeyi amaçlayan acil durum harcama tasarısını gündemine almaya hazırlanıyor.

Temsilciler Meclisi’nden haftasonunda geçen paket, çalışanlar için ücretli hastalık izni getirilmesi, işsizlik yardımlarının boyutunun genişletilmesi, çocuklar, yaşlılar ve diğerlerinin bakımı için 1 milyar dolar ilave fonun ayrılması gibi düzenlemeleri içeriyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG