Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

21:30 16.3.2020

San Francisco'da Halka 'Temel İhtiyaçlar Dışında Evde Kalın' Emri

ABD'nin San Francisco kentinin belediye başkanı London Breed, kent sakinlerine temel ihtiyaçlar dışında evlerinde kalmaları zorunluluğu getirileceğini açıkladı.

San Francisco
San Francisco

Breed Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, ''Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, San Francisco'da halktan temel ihtiyaçlar ihtiyaçlar dışında evlerinde kalmaları istenecek'' ifadesini kullandı.

Temel ihtiyaçların olduğu mağazalar ve gerekli idari hizmetlerin açık kalmaya devam edeceğini belirten Breed, ''Yapabileceğiniz en önemli şey. mümkün olduğu kadar fazla süre evde kalmanız. Gıda ya da malzeme için dışarıya atılmaya gerek yok, bu yerler açık kalmayı sürdürecek'' dedi.

San Francisco'da halen 40 Corona virüsü vakası bulunuyor.

21:59 16.3.2020

Başkan Trump: "En Kötüsü Temmuz, Ağustos Gibi Geride Kalabilir'

ABD Başkanı Donald Trump, Corona ile mücadele için oluşturulan Corona Görev Gücü'nün her gün düzenlediği basın toplantısında konuştu. Trump Corona krizinde en kötüsünün ne zaman geride kalacağına ilişkin yöneltilen bir soru üzerine "Temmuz, Ağustos ya da daha geç diyenler var" yanıtını verdi.

Başkan Trump "Oğlum soruyor ne kadar kötü diye. Kötü." ifadelerini kullandı. Başkan Trump 10 kişiden fazla gruplar halinde bir araya gelmekten kaçınılması çağrısında bulundu.

"Resesyona doğru gidiyor olabiliriz ama görünmez bir düşmanla karşı karşıyayız"

Trump'a borsadaki düşüş ve Corona'nın ekonomiye etkisinin yanı sıra ABD ekonomisinde resesyon endişeleri de soruldu. Trump "Resesyona doğru gidiyor olabiliriz. Görünmez bir düşmanla, bir ay önce kimsenin aklına gelmeyecek bir sorunla karşı karşıyayız. Önceliğimiz bu sorunun ortadan kalkması. Ondan sonra her şey yerli yerine oturacaktır" dedi.

Trump Corona krizinin ardından ekonomide büyük bir yükselmenin olabileceğini söyledi, ABD havayolu şirketlerinin yüzde 100 bu süreçte destekleneceğini belirtti.

22:29 16.3.2020

ABD Borsasında Corona ve Resesyon Endişesi Gölgesinde Rekor Düşüş

ABD Merkez Bankası FED'in Pazar günü faiz oranlarını sıfıra yakın bir puana indirme ve 700 milyar dolarlık piyasa genişlemesi kararı almasının ardından Corona virüsüyle baş gösteren endişelere resesyon kaygısı eklenmişti.

Haftaya düşüşle başlayan ABD borsaları Pazartesi gününü puan kayıplarıyla kapattı. Dow Jones Endeksi yaklaşık 3 bin puan yani % 13 oranında değer kaybetti. S&P 500 Endeksi de 325 puan yani yaklaşık % 12 oranında değer kaybetti. Bu rakamlarla ABD borsası 1987 yılından bu yana bir gün içindeki en büyük değer kaybını yaşadı.

ABD Başkanı Donald Trump Corona ile mücadele için oluşturulan Corona görev Gücü'nün basın toplantısı sırasındaki açıklamasında "Borsa toparlanır. Görünmez bir düşmanla karşı karşıyayız. Corona virüsü sorunu ortadan kalktıktan sonra ekonomide büyük bir yükseliş olabilir" dedi.

23:27 16.3.2020

Pentagon'da Corona Önlemi

ABD Savunma Bakanlığı'dan Corona ile mücadeleye ilişkin açıklama yapıldı. Bakan Mark Esper ve ekibinin yardımcısı ve ekibinden fiziksel olarak ayrı ortamda çalışacağı belirtildi.

Pentagon sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Bakan Mark Esper'a ziyaretlere kısıtlama getirildi, ziyaretçilerin de taramadan geçtiği belirtildi. Yapılan açıklamada şimdiye kadar 18 askerin Corona testinin pozitif çıktığını söyledi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG