Erişilebilirlik

“BM ve Türkiye’ye Minnettarım”


Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ülkesindeki tahılın uluslararası piyasalara güvenli bir şekilde sevkiyatıyla ilgili yürütülen görüşmelerle ilgili, "Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin gösterdiği çabalara minnettar olduğunu" söyledi.

Zelenski dün akşam yayınladığı videoda, Ukrayna'dan Karadeniz üzerinden gıda ihracatının yeniden başlatılmasına ilişkin Türkiye'de yürütülen müzakerelerde "bazı ilerlemeler" kaydedildiğini belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Küresel pazara gıda tedariğini yeniden sağlamak için gerçekten de önemli çabalar sarf ediyoruz. BM ve Türkiye'ye gösterdikleri çabalar için minnettarım" dedi.

Zelenski, "Bu hikayenin başarıya ulaşmasına sadece devletimizin değil, tüm dünyanın ihtiyacı var. Karadeniz'de deniz taşımacılığına yönelik Rus tehdidi ortadan kaldırılırsa, bu küresel gıda krizinin olumsuz etkisini hafifletecektir. Ukrayna heyeti bana bazı ilerlemeler kaydedildiğini bildirdi. Önümüzdeki günlerde BM Genel Sekreteri ile detayları görüşeceğiz" diye konuştu.

Ukrayna tahılının uluslararası piyasalara güvenli bir şekilde sevkiyatı için Rusya, Ukrayna, Türkiye’nin askeri heyetleri ve Birleşmiş Milletler heyetinin katılımıyla dün İstanbul’da bir toplantı yapılmıştı.

Toplantı sonrası konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul’da tüm tarafların temsilcilerinin bulunacağı bir koordinasyon merkezinin oluşturulmasına karar verildiğini, tarafların gelecek hafta İstanbul’da yeniden toplanacağını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG