Erişilebilirlik

Blinken, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile telefonda görüştü


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı, Ben Gurion Havalimanı'nda İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen karşılarken - 30 Ocak 2023 (ARŞİV)
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı, Ben Gurion Havalimanı'nda İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen karşılarken - 30 Ocak 2023 (ARŞİV)

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile bir telefon görüşmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Blinken bugün Cohen ile ülkesinin, Hamas'ın terörist saldırılarına karşı kendini savunan İsrail'e verdiği desteği görüştü” denildi.

Blinken’ın ayrıca, İsrail halkına ve Hamas'ın şiddetinden etkilenen herkese başsağlığı dileklerini yinelediğinin belirtildiği açıklamada, “Tüm rehinelerin derhal serbest bırakılmasını güvence altına alma çabalarımızı teyit etti” ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları başlatmasından bu yana yoğun bir telefon diplomasisi yürütüyor. Blinken geçen haftasonundan bu yana, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkenin dışişleri bakanlarıyla telefon görüşmeleri yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden dün, Hamas saldırılarında en az 11 Amerikalı'nın öldürüldüğünü doğrulamış ve "İsrail'in kendisini ve halkını savunmak için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olduğundan emin olmaya devam edeceklerini” söylemişti.

Hamas’ın İsrail’e yönelik haftasonunda başlattığı saldırıların ardından ABD, İsrail’e ilave güvenlik yardımı sağladığını, ancak asker göndermeye niyeti olmadığını açıklamıştı. ABD halihazırda İsrail’e her yıl 3,8 milyar dolarlık askeri yardım sağlıyor.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG