Erişilebilirlik

Biden'ın seçim ekibi, güvenlik kaygılarına rağmen TikTok'ta kampanyaya başladı


ABD Başkanı Biden’ın yeniden seçilmesi için çalışan kampanya ekibi, TikTok’ta hesap açtı.
ABD Başkanı Biden’ın yeniden seçilmesi için çalışan kampanya ekibi, TikTok’ta hesap açtı.

Başkan Joe Biden’ın yeniden seçilmesi için çalışan kampanya ekibi, genç seçmenleri çekmek için TikTok’ta hesap açtı.

Kampanyanın açılış paylaşımında Başkan'a Pazar günkü Super Bowl ile ilgili bir soru soruldu ve pop müzik yıldızı Taylor Swift'in hedef olduğu son siyasi komplo teorisine gönderme yapıldı.

Biden yönetimi popüler sosyal medya uygulamasının kullanıcı verilerini Çin'in komünist hükümetiyle paylaşıp paylaşmadığına dair güvenlik endişelerini dile getirmeye devam etse de, kampanya ekibi yeni TikTok hesabını savunuyor.

Kampanyanın müdür yardımcısı Rob Flaherty yaptığı açıklamada, Biden'ın videosunun ilk yayınlandığında 5 milyondan fazla kez izlenmesinin gelişen, parçalı ve giderek kişiselleşen bir medya ortamında seçmenlere ulaşmak için yenilikçi yollar bulma konusundaki kararlılık ve başarının işareti olduğunu söyledi. Biden’ın videosunun izlenme oranı 2 günde 8 milyona yaklaştı.

Biden yönetimi ise uygulamanın kullanımına mesafeli. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, kampanya ile temas halinde olmadığını ve TikTok hesabının yayına gireceği konusunda önceden bir uyarı almadığını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby "TikTok'un devlet cihazlarında kullanımına ilişkin ulusal güvenlik kaygıları devam ediyor ve buna izin vermeme politikamızda herhangi bir değişiklik yok" dedi.

Kirby, TikTok ile ilgili soruların çoğunu Biden’ın kampanya ekibine yönlendirdi ve uygulamayı kullanmanın akıllıca olup olmadığına dair daha genel bir soruyu geçiştirdi.

Kirby, potansiyel güvenlik sorunlarının "verilerin korunması ve bu veriler ile gizlilik bilgilerinin yabancı aktörler tarafından potansiyel olarak kötüye kullanılmasıyla ilgili endişelerle bağlantılı olduğunu" söyledi.

Hem Federal Soruşturma Bürosu (FBI) hem de Federal İletişim Komisyonu (FCC), TikTok'un Çinli sahibi ByteDance'ın tarama geçmişi, konum ve biyometrik tanımlayıcılar gibi kullanıcı verilerini, Pekin hükümetiyle paylaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Biden 2022'de TikTok'un federal hükümetin yaklaşık 4 milyon çalışanı tarafından, kolluk kuvvetleri, ulusal güvenlik ve güvenlik araştırması amaçları için sınırlı istisnalar dışında, kurumlarına ait cihazlarda kullanılmasını yasaklayan yasayı imzalamıştı.

ABD’nin federal yapılanmalarından Yabancı Yatırım Komisyonu da yıllardır uygulamayı inceliyor; ancak TikTok'un mülkiyetini, ana şirketinden ayrılmaya zorlasa da başarılı olabilmiş değil. Beyaz Saray hafta başında yaptığı açıklamada incelemenin sürdüğünü belirtti.

TikTok’un ABD’den en az 150 milyon kullanıcısı var. Biden’ın kampanya ekibi, aylardır bir TikTok hesabı açmayı düşündüklerini ve nihayetinde uygulamanın genç seçmenlere ulaşmanın anahtarı olduğunu savunan gençlik aktivistleri ve kuruluşlarının çağrısı üzerine bunu yaptıklarını söylüyor.

Biden’ın ekibi, TikTok uygulamasını e-postalar dahil diğer iş akışlarından ve iletişimlerden izole etmek için ayrı bir cep telefonunda kullandıklarının altını çiziyor. Kampanyada başka tedbirler alındığı da açıklandı; ancak güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek ayrıntı paylaşılmadı.

Forum

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG