Erişilebilirlik

Belgrad’da İsrail Büyükelçiliği önünde saldırı: Saldırgan öldürüldü, bir güvenlik görevlisi yaralandı


İsrail Büyükelçiliği önünde bir güvenlik görevlisi saldırıtya uğradı.
İsrail Büyükelçiliği önünde bir güvenlik görevlisi saldırıtya uğradı.

Belgrad'daki İsrail Büyükelçiliği’ni koruyan bir güvenlik görevlisine bir saldırgan tarafından ok fırlatılarak saldırı düzenlendi. Sırbistan İçişleri Bakanı Ivica Dacic bugün yaşanan olayı “terör saldırısı” olarak niteledi. Saldırgan olay yerinde öldürüldü.

Sırp haber ajansına göre, saldırganın hedef aldığı güvenlik memuru hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan güvenlik görevlisinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Bakan Dacic, güvenlik görevlisinin boynundan bir okla vurulduğunu ve saldırgana birkaç el ateş ederek onu öldürdüğünü söyledi.

Olayla bağlantılı olduğu düşünülen bazı kişilerin kişinin gözaltına alındığını belirten Dacic, bu kişilerin güvenlik güçleri tarafından hali hazırda takip edilen ve radikal islamcı gruplarla bağlantılı olduklarının sanıldığını söyledi.

Saldırgan güvenlik görevlisini okla boynundan vurdu.
Saldırgan güvenlik görevlisini okla boynundan vurdu.

Dacic, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu noktada soruşturmayı tehlikeye atmadan söyleyebileceğimiz şey, failin kimliği hala tespit edilememiş olsa da bunun tartışmasız bir terör eylemi, Sırbistan'a ve güvenlik personeline yönelik bir terör saldırısı olduğudur. Polis tesislerinin yakınında bulunan bazı kişileri önleyici gözaltına aldık. Ancak şu an saldırganın tek başına mı hareket ettiği yoksa bir grubun mu devreye girdiğinden emin değiliz. Olayla ilgili tüm noktaları birleştirmek için çalışıyoruz ve şu anda daha fazla ayrıntı vermek istemesem de sizlerin de yayınladığınız gibi, bazı şüpheler ve belirtiler var. Örneğin bu olay her şeyden önce istihbarat servisleri tarafından zaten bilinen kişilerle ve Vahhabi hareketiyle ilgili. Ancak bu haberlerin doğrulanmadığını ve savcılığın faaliyetlerine müdahale etmek gibi bir niyetimiz olmadığını da vurgulamak isterim”

Önlem olarak Belgrad genelinde güvenlik tedbirlerinin arttırıldığının altını çizen Bakan Dacic, saldırıda yaralanan güvenlik görevlisini tedavi altına alındığı hastanede ziyaret etti.

Forum

STÜDYO VOA

Biden mı Trump mı? - 28 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG