Erişilebilirlik

Başkan Yardımcısı Harris, Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler, Netanyahu’ya karşı protestolarda ABD bayrağının yakılmasını kınadı


ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Kongre'deki Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler Washington’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ziyareti sırasında düzenlenen protestolarda bazı eylemcilerin Amerikan bayrağını yakmasını ve Hamas yanlısı görseller kullanmasını kınadı. 
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Kongre'deki Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler Washington’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ziyareti sırasında düzenlenen protestolarda bazı eylemcilerin Amerikan bayrağını yakmasını ve Hamas yanlısı görseller kullanmasını kınadı. 

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris Washington’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ziyareti sırasında düzenlenen protestolar sırasında bazı eylemcilerin Amerikan bayrağını yakmasını ve Hamas yanlısı görseller kullanmasını kınadı.

Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler, Netanyahu’ya karşı protestolarda ABD bayrağının yakılmasını kınadı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Demokrat Parti’nin başkan adayı olması beklenen Harris Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada, Washington’ın ana tren garı Union Station’daki gösterilerde “Vatansever olmayan göstericilerin alçakça eylemlerini ve tehlikeli nefret dolu söylemlerini gördük” dedi.

Kamala Harris, “İsrail devletini yok etmeye ve Yahudiler’i öldürmeye ant içen zalim terör örgütü Hamas’la özdeşleşen her bireyi kınıyorum. Hamas yanlısı duvar yazıları ve söylemler korkunç ve ülkemizde buna müsamaha göstermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

ABD bayrağının Union Station’daki gösterilerde yakılmasını kınayan Kamala Harris, “Bu bayrak ulus olarak en yüksek ideallerimizin bir sembolü ve Amerika vaadini temsil ediyor. Bu şekilde asla saygısızlığa uğramamalı” dedi.

Barışçı gösteri hakkına destek verdiğini belirten Kamala Harris, “Ancak şunu açık şekilde söyleyelim: Yahudi düşmanlığı, nefret ve şiddetin herhangi bir türünün ulusumuzda yeri yok” dedi.

Başkent Washington’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Kongre hitabı öncesinde yüzlerce protestocu Kongre binası yakınlarında toplanmıştı.

Gösteri barışçı başlamış ancak protestocular Netanyahu’nun konuşması başladıktan sonra Kongre binasına doğru yürümeye çalışınca, bir grubun güvenlik bariyerlerini aşmaya çalışması üzerine polis biber gazıyla müdahale etmişti.

Daha sonra bir grup protestocu İsrail Başbakanı’nın Kongre’ye hitabının ardından akşamüstü saatlerinde Union Station’a yürümüş, buradaki gösterilere katılan bazı kişiler Amerikan bayraklarını ateşe vermis ve büyük anıtın üzerine “Hamas geliyor” ve “Özgür Gazze” gibi sloganlar yazmışlardı.

Hamas, ABD, İsrail ve AB’nin terör örgütü listesinde yer alıyor.

Başkent polisi, Union Station’daki gösterilerde 6 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Protestolarda ABD bayrağının yakılmasını ve Hamas yanlısı duvar yazılarını hem Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson hem de Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar’ın lideri Hakeem Jeffries de kınadı.

Trump’tan “hapis cezası” önerisi

Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkan adayı eski Başkan Donald Trump da Fox News’a verdiği röportajda ABD bayrağına saygısızlık edenlere bir yıl hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

Donald Trump, “İnsanlar bunun anayasaya aykırı olacağını söyleyecektir. Bunlar aptal insanlar. Bir yıl hapis cezası için Kongre’de çalışmalıyız. Bayrağın üstüne basıp ateşe vermenize izin verilirse, bir yıl hapis cezası alırsınız ve bir daha böyle bir şey yaşanmaz” dedi.

1989’da Texas v. Johnson davası olarak geçen davada Anayasa Mahkemesi 4’e karşı 5 yargıcın onayıyla Amerikan bayrağının yakılmasının, anayasal olarak korunan ifade özgürlüğü olduğuna karar vermişti.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG