Erişilebilirlik

Almanya’da Bir Araç Karnaval Yürüyüşüne Daldı


Almanya’nın batısındaki Volkmarsen kentinde bir otomobil karnaval yürüyüşüne daldı. Polis, olayda aralarında çocukların olduğu 30 civarında kişinin yaralandığını, sürücünün yakalandığını açıkladı. Polis yetkilileri, yaralıların üçte biri civarının durumunun ağır olduğunu aktardı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, sürücünün kasten kalabalığa daldığı ihtimali ağırlık kazanıyor. Welt gazetesinin haberine göre de polis sözcüsü, sürücünün bu eylemi kasten yapmış olduğunu düşündüklerini belirtti.

29 yaşında bir Alman vatandaşı ve kentin yerlisi olduğu bilgisi verilen sürücünün neden böyle bir eyleme giriştiği henüz bilinmiyor.

Alman haber sitesi HNA, görgü tanıklarına dayanarak, sürücünün kasten çocukları hedef almış göründüğünü ve “tam gazla” kalabalığın üzerine daldığını bildirdi.

Geçen hafta da yine Almanya’da bir silahlı saldırgan kendisi dahil 11 kişiyi öldürmüştü. Olay Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü ırkçı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.

Olayın meydana geldiği Volkmarsen, başkent Berlin’in 423 kilometre batısındaki bulunuyor. Polis sözcüsü, yaralanan 30 civarında 8 ila 10'unun durumlarının ağır olduğunu belirtirken, "Ağır yaralılar arasında maalesef çocuklar var" dedi. Bild gazetesi de, yaralıların bazılarının hayati tehlikesi olduğunu bildirdi.

Karnaval Almanya’nın batısındaki bazı kesimlerde, özellikle de Köln ve Düsseldorf gibi kentlerde çok popüler bir etkinlik. Kutlamaların en yoğun olduğu Pazartesi günündeki etkinliklere on binlerce kişi katılıyor, kostümlü sokak gösterileri ve yürüyüşler düzenleniyor.

Hessen eyaleti polisi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olay yerine çok sayıda ekibin gönderildiğini, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Olay yerinden çekilmiş amatör fotoğraflarda, polis yetkililerinin olaya karıştığı tahmin edilen gümüş rengi bir Mercedes-Benz marka otomobilin yanında durduğu görülüyor.

Alman medyasında görgü tanıklarına dayandırılan haberlere göre, sürücü karnaval alanının etrafında polisin yerleştirdiği plastik bariyerleri kasten deldi. Otomobil kalabalığın içerisinde 30 metre civarında sürdükten sonra durdu. Olay yerel saatle 14.30 civarında meydana geldi.

Polis Hessen eyaletindeki tüm karnaval geçit törenlerini askıya aldı.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG