Erişilebilirlik

ABD İsrail'e 3,5 milyar dolarlık yardımı serbest bırakıyor


ABD'nin İsrail'e askeri malzeme alımında kullanılacak 3,5 milyar dolarlık yardımı serbest bırakılıyor.
ABD'nin İsrail'e askeri malzeme alımında kullanılacak 3,5 milyar dolarlık yardımı serbest bırakılıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e Amerikan üretimi silahlar ve askeri mühimmat satın almada kullanılması amacıyla 3,5 milyar dolarlık bir yardım sağlanacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada, bakanlığın Perşembe günü Kongre'ye hükümetin İsrail'e milyarlarca dolar değerindeki yabancı askeri finansmanı serbest bırakma niyetinde olduğunu bildirdiğini söyledi.

Amerikan CNN televizyonu kısa bir süre önce Kongre’nin Nisan ayında İsrail’e yardım için onayladığı 14 milyar dolar kapsamındaki bu ödemenin serbest bırakıldığını duyurmuştu.

ABD’nin. 3,5 milyar dolarlık askeri yardımı serbest bırakma kararını açıkladığı bu süreçte İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların tüm Ortadoğu’ya yayılmasından endişe ediliyor.

Bir yandan İran’ın Hamas Siyasi Kanadı Lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da suikaste uğramasının ardından İsrail’e yönelik saldırı tehdidi devam ederken diğer yandan Cumartesi günü İsrail ordusu Gazze Şeridi’nden bir okul binasını hedef aldı ve yüze yakın kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Son dönemdeki savaş 7 Ekim tarihinde Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıda bin 200 kişinin hayatını kaybetmesi ve 250 kişinin de kaçırılmasıyla birlikte başladı.

Öte yandan ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri de devam ediyor. Son olarak ABD Ulusa Güvenlik Danışmasnı John Kirby, tarafların Perşembe günü masaya oturmasını beklediklerini açıkladı.

Forum

STÜDYO VOA

Philadelphia’da beklenen buluşma: “Harris ve Trump ilk kez karşı karşıya geliyor” - 9 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG