Erişilebilirlik

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları Şubat’tan bu yana en düşük seviyesinde 


ABD'de ilk kez eyalet işsizlik maaşına başvuruların 2 Eylül'de sona eren haftada 216 bine düştüğünü
ABD'de ilk kez eyalet işsizlik maaşına başvuruların 2 Eylül'de sona eren haftada 216 bine düştüğünü

İlk kez işsizlik maaşı almak isteyen Amerikalılar’ın sayısı geçen hafta beklenmedik bir şekilde Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Diğer güncel veriler yumuşamaya başladığını gösterse de iş piyasası nispeten sıkı olmaya devam ediyor.

ABD Çalışma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, bir önceki hafta 229 bin olan ilk kez eyalet işsizlik maaşına başvuruların 2 Eylül'de sona eren haftada 216 bine düştüğünü kaydetti.

Reuters anketine katılan ekonomistler, yeni başvuruların sözkonusu dönem için 234 bin olacağını tahmin ediyordu.

Bu arada, bir önceki hafta 1 milyon 719 bin olan ilk haftadan sonra da işsizlik yardımı almaya devam edenlerin sayısı, 26 Ağustos'ta sona eren haftada keskin bir düşüşle 1 milyon 679 bine düştü.

Bazı ekonomistlerin işe alım için bir gösterge olarak takip ettiği devam eden başvurular, geçen yılın bu zamanlarından, kısa bir süreliğine 1 milyon 850 binin üzerine çıktığı Nisan başına kadar önemli ölçüde arttı. Ancak o zamandan bu yana yaşanan düşüş bu rakamların tarihi standartlara göre düşük seyretmesine neden oldu.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

ABD Çalışma Bakanlığı'nın ayrı bir raporu da, ikinci çeyrekte işçi verimliliğinin dönem başında bildirildiği kadar güçlü olmadığını gösterdi.

İşçi başına saatlik verimi ölçen tarımdışı verimlilik, yılın ilk üç ayındaki yüzde 1,2'ye kıyasla Nisan'dan Haziran'a kadar olan dönemde yıllık bazda yüzde 3,5 oranında arttı. İkinci çeyrek üretkenliğinin başlangıçta yüzde 3,7 ile 2020'nin üçüncü çeyreğinden bu yana en güçlü seviyesinde olduğu tahmin ediliyordu.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG